2026 16. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 23:07
Mitoloji sevenle için muhteşem bir eser. Bugüne kadar okumadığım için kendimden utanıyorum. Muhteşem bir eser. Eseri beş bölümden oluşuyor ve ilk olarak THEOGONİA bu bölüme bayıldım Olimposlu tanrıların doğumu ve evlilikleri anlatılmış, çok anlaşılır bir şekilde anlatmış ozanımız. İkinci bölüm miras yüzünden anlaşamadığı kardeşine ögütler ve dünya görüşleri mevcut, bu bölüm bana günümüz anadolusunu hatırlattı. Üçüncü bölümde Azra Erhat Theoginia ile Hitit, Huri ve Asur-Babil mitolojisini karşalaştırmış ve Hitit Huri mitoslarına değinmiş. Bu bölüm gerçekten çok açıklayıcı ve bilgi verici her mitoloji severin mutlaka okuması gerekli bir bölüm. Dördüncü bölümde Sebahattin Eyüboğlu İşler ve Günler bölümünün bugünkü Anadolu inançlarına benzerliğini açıklamış. Gelelim son bölüme bu bölüm sözlük kısmı hem kitabı okurken bir kaynak olarak sıkı sıkı baş vurdum hem de kitapta bittikten sonra bir daha inceledim. Her satırdan ayrı bir keyif aldım. Bütün mitoloji severlere öneririrm.
Theogonia - İşler ve GünlerHesiodos · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20161,954 okunma
Aldım kütüphanem de şuan en yakın zamanda okuyacağım :)