2026 26. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 00:00
“Niçin semtine kimsenin uğramadığı muhâller peşinde koşuyorum da herkesin rahatça içinde barındığı bedâhetler ve mümkünler dünyasına sığamıyorum?..” Necip Fazıl’ın 1982’de hastane odasındaki yatağında kaleme aldığı ve maalesef tamamlayamadığı otobiyografik eseridir Kafa Kağıdı. Eser, yazarın son demlerini yaşadığı hastane odasındaki ruh halini ve oda arkadaşını anlattığı satırlarla başlıyor. Ardından da anne-babasının evlenme sürecinden doğumuna, çocukluğuna, aile hayatına, sosyal, siyasal ve edebî yaşantısına değiniyor. Bütün bunları yaparken de ruhsal kimliğini, duygusal çöküntülerini açık etmekten geri durmamış. Yazarın eserlerini, hayata bakış açısını, yaşantısını öğrenebilmek açısından bu kitabın okunması gerektiğini düşünüyorum. Ancak eserin genelinde ağdalı bir anlatımın hakim olduğunu ve dilinin ağır olduğunu da belirtmeliyim ki okumak isteyenler bunu bilerek başlamalılar. Ben bu tarz kitapları okumayı sevdiğimden pek zorlanmadım. Hatta öyleki zevk alarak okuduğum eserlerden biriydi diyebilirim. Okumayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum. Kitapla kalın. Necip Fazıl’ın 1982’de hastane odasındaki yatağında kaleme aldığı ve maalesef tamamlayamadığı otobiyografik eseridir Kafa Kağıdı. Eser, yazarın son demlerini yaşadığı hastane odasındaki ruh halini ve oda arkadaşını anlattığı satırlarla başlıyor. Ardından da anne-babasının evlenme sürecinden doğumuna, çocukluğuna, aile hayatına, sosyal, siyasal ve edebî yaşantısına değiniyor. Bütün bunları yaparken de ruhsal kimliğini, duygusal çöküntülerini açık etmekten geri durmamış. Yazarın eserlerini, hayata bakış açısını, yaşantısını öğrenebilmek açısından bu kitabın okunması gerektiğini düşünüyorum. Ancak eserin genelinde ağdalı bir anlatımın hakim olduğunu ve dilinin ağır olduğunu da belirtmeliyim ki okumak isteyenler bunu bilerek başlamalılar. Ben bu tarz kitapları okumayı sevdiğimden pek zorlanmadım. Hatta öyleki zevk alarak okuduğum eserlerden biriydi diyebilirim. Okumayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum. Kitapla kalın.
Kafa KağıdıNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 19843,125 okunma