Yazarın ilk kitabı olmasının yanısıra benim de yazarın kaleminden ( Victoria Schwab (V.E. Schwab) ) okuduğum ilk kitap oldu. Konu bakımından ilgimi çektiği için okurken daha büyük beklentilerle başlamıştım açıkçası ama beklediğim kadar sürükleyici bir akışı yoktu.
Masalsı ama biraz da ürpertici bir dünya anlatımıyla karşılaşıyorsunuz. Anlatımı oldukça basit, okunurluğu kolay, çıtır çerez bir kitap ama yazarı bu kitapla tanımak iyi bir seçenek miydi emin değilim. Diğer kitaplarında yazarın geliştiğini söyledikleri için özellikle Vahşi kitabını da okumayı düşünüyorum.
Kurgu, Lexi adındaki ana karakterimizin ve Near adındaki kasabanın etrafında dönüyor. Okurken hem Lexi'ye hem de ailesine kızdığım noktalar oldu. 16 yaşında olmasına rağmen yaptıkları cesaret miydi yoksa cahillik mi bilmiyorum.
Öte yandan konusunun aksine içerisinde küçük bir romantizm de bulunuyor ama bu noktada da biraz eleştirilerim oldu. Çok çabuk gelişen bir ilişki olduğunu, bunun da yazarın ilk kitabı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Genel olarak olaylar çok hızlı gelişiyor ve son bölümler de sanki oldu bittiye getirilmiş gibi yazılmış. Hikâyenin ortaları çok fazla tekrara düşmüş, 281 sayfa değil de daha çabuk da bitebilirdi olaylar. Yine de bir oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap olduğunu söyleyebilirim.