Emre

Okunma: 06 Mayıs 2026 11:54
2026 36. kitabı
Mary Shelley
7.5/10 · 431 okunma
Mary Shelley sen nasıl bir Türk düşmanıymış? Lord Byron Yunan p.çlerine yardım ederken ölmüştü ve onu bir karakter yapıp kitabın ana karakteri yapmışsın. Savaşı görmeyen savaşı anlatmamalı.
The Bride filmini izledim. Frankenstein'ın gelini değil doğrudan gelin. Vurgu önemliydi. Kadın yönetmenimiz kadının uyanışını işlemişti. Ben olaya farklı baktım. Shelley eserini yazarken canavarın bir eş isteme arzusundan bahsetmişti. İşte bence Victor o eşi yapmamakla iyi bir iş çıkarmış.
Bu sitede insanlar inceleme yazmayı bilmiyor. Kitap incelemesi yapmak demek gerek spoilerlı gerek spoilersız (uyarabilirsin) kitabı değerlendirmektir. Okuyan cahil gibi olmak istemiyorsanız eğer tahlil ve tenkit yeteneğiniz yoksa yazmayın. Yazarın dini görüşü sizi irdelemez, senin ülkeni eleştirdi diye o kitabı kötü yapamaz. Sadece senin dinin yok bu dünyada. 200 yıl önce erkeklerin dünyasında bir KADIN yazar bu kadar eser verdiyse doğru okuyacaksın. Kitabın incelemeleri içler acısı.
Ben yine Mary Shelley okumak istiyorum. Fuardan aldığım kitabı birkaç aydır bekletiyordum. En kalın kitabı. Umarım beklediğimin ötesinde çıkacak. Gotik romantizmin öncüsü bir yazar ve çok da iyi yazıyor.