Knockemstiff-Donald Ray Pollack
2026 19. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2026 17:47
Kitaplar,filimler hep mutlu mu bitmeli! Şairin dediği gibi "Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize? " Kötülük denen bir şey var bu hayatta, kötü insanlar var şiddet var ,acı var belki de en zor olanı umudunu yitirmek var.kelime anlamı yere seçmek olan Bu Amerikan kasabası knockemstiff gibi dünya da bir çok yer var. Evet dünya da iyi insanlar var evet iyilik var ama pislik kokuşmuşluk kötülük de var. İğrenç insanlar iğrenç anne babalar da var bir köşeye sıkıştırılmış insanlar da var. Tanrı' nın para olduğu yerlerde var. Evet kitabın ilk iki öyküsü akıl almaz, mide bulandırıcı ve sarsıcı evet küfürler havada uçuşuyor kitap da sürekli tüküren iğrenç insanlar var kitap da ama bunlar bu kitabın bir gerçeği anlattığını bu kitabın sert uslubunu ve bunun yaşanmışlık olduğu gerçeğini değiştirmez. Kitap atmışlı yıllar dan doksanlı yıllar a uzanan onsekiz öyküden oluşuyor. Bence bir çok çoğu çok etkileyici evet ilk iki öyküsü felaket bir şey bir o kadar tiksindirici ama kitabın anlatım tarzı kullanılan sokak ağzı, insanı yerle bir ediyor. Hüzünleniyor, kızıyorsunuz ,düşünüyorsunuz enteresan bir şey ben çok beğendim herkese göre değil bu kitap ona göre okuyun. Knockemstiff Donald Ray Pollock
KnockemstiffDonald Ray Pollock · İthaki Yayınları · 202438 okunma