2026 12. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 22:20
"Değişim ve değişim gereksiniminin olmadığı yerde zekâ da olmaz." Başlarda bana biraz kafa karıştırıcı gelse de bu karışıklık çok uzun sürmedi ve hikaye gittikçe bende büyük bir merak uyandırdı. Kitabın çoğunluğunu okulda okuduğumdan dolayı yeterince dikkatle okuyamadım ve pek odaklanamadım ama bunlara rağmen benim için keyifli bir okuma deneyimiydi. Eğer siz dikkatlice ve iyice odaklanarak odaklanırsanız kitaptan çok daha zevk alacağınızı düşünüyorum. Konusu: Kitap "Zaman Gezgini" olarak adlandırılan karakterimizin arkadaşlarına üzerinde aylardır çalıştığı zaman makinesinin maketini göstermesiyle başlıyor. Ve düşündürücü bir beyin fırtınası ile. Ardından Zaman Gezgini icat ettiği makine ile geleceğin İngiltere'sini ziyaret ediyor. Sekiz Yüz İki Bin Yedi Yüz Bir yılında yaşadığı macerayı anlatıyor bizlere. Bu inanılmaz ve oldukça sıra dışı bir hikaye. Gelecek tahmin edildiği gibi değil. İnsanlık ikiye ayrılmış durumda. Yeryüzünde yaşayan narin, zayıf ve tembel Eloi'lar rahat, kaygısız bir yaşam sürerken; yeraltında yaşayan hortlaksı Morlock'lar ise korkutucu ve tehlikeli yaratıklar. Genel olarak düşüncelerim: Açıkçası ben çok farklı bir gelecek beklerken böyle bir toplum ile karşılaşmak beni şaşırttı. Düşündüğümüzden çok daha farklı bir gelecek işlenmiş. Bazı paragraflar düşündürücüydü, bazen okumaya ara verip gelecek üzerine düşündüğüm oldu. "İnsanlık nereye gidiyor?" sorusunu sordurtan ve bunun üzerine düşünmeye iten bir kitap. Ayrıca epey karışık olan "zaman" kavramı üzerine de düşündürüyor. Buraya da oldukça sevdiğim ve düşündürücü bulduğum bir paragrafı bırakıyorum→#303707461 Altını çizdiğim birçok cümle oldu. Aynı zamanda etkileyici bulduğum birçok paragraf da var. Yazım dili akıcı ve sade. Benim hoşuma giden bir yazım dili oldu, ayrıca bazı betimlemeler de çok güzeldi. Kısacası benim okurken hem keyif aldığım hem de düşündüğüm, akıcı bir yazım diliyle anlatılan sürükleyici ve merak uyandırıcı bir hikayeydi. Not: Ben son zamanlarda okumaya pek vakit ayıramadığım için 8 günde bitirebildim ama bence normalde 2-3 günde bitebilecek bir kitap. Kimlere tavsiye ederim?: Bilim kurgu veya klasik okumaya başlamak için iyi bir seçim olabilir. İnce ama etkileyici ve düşündürücü bir kitap okumak, okurken meraklanmak istiyorsanız öneririm. Ve daha önce de dediğim gibi, dikkatlice ve odaklanarak okursanız çok daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum.
Zaman MakinesiH. G. Wells · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202437,1bin okunma
Çok güzel, açık ve net bir inceleme olmuş. Emeğine sağlık. Okurken sanki filmi gözümde canlandı. Sanki filmi de var gibi. Sanırım geleceği hayal etme biçimi, yazarın dünya görüşü ve hayal gücüyle doğrudan bağlantılı. Bu yüzden bilim kurgu, yazarın geleceğe dair bakışını görmek açısından oldukça ilgi çekici bir tür. Türün keyifle okunacak eserler üretmesi de bunu daha anlamlı hale getiriyor.
irem
Teşekkür ederim✨💙 Bu kitap okuduğum ilk bilim kurguydu ve bilim kurguya olan ilgimi de oldukça arttırdı diyebilirim. Bilim kurgu gerçekten de ilgi çekici bir tür✨
R.A.Süreyyâ☆ İnceleme hazır✨💙 Umarım faydalı bir inceleme olmuştur💫
Kaliteli kitap okuyunca gelen ilham perileri+gurur 🤌🤌
irem
Son zamanlarda çok iyi kitaplar okuyorum, gururluyum💪😌
Şükür yarabbim
🙄😑👊