Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

152 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Kitap, farklı görüşlere, inançlara, ideolojilere sahip on iki genç insanla yapılan sohbetin yazılı halinden oluşuyor. Okurken sorulan soruların ısrarla gençlikteki yaşam sevinci, aşk, mutluluk konuları üzerinde durmasına karşın bu birbirinden farklı on iki gencin şaşmaz surette birleştiği şey sorumluluklar ve Türkiye'de genç olmanın çok zor olduğu konusu oldu. Katıldığım, katılmadığım pek çok fikri içeren bu kitap, bana da sordurdu aynı soruları. Yaşam hakkındaki düşünceler, idealler, hayaller... Oysaki belirsizlik, ekonomik kaygı, gelecekteki hayatın şu anla belirlenecek olması fikri, sistemin yıktığı sorumluluklar, bizlerin kendi fikirlerinden daha büyük yer kaplıyor hayatlarımızda. O halde, odağı kendi fikirlerimiz, isteklerimizle şekillenmemiş bu mekanik hayattaki mutluluk ne kadar öz olabilir, ne kadar gerçek olabilir? Kitap bu noktada düşünen, kaygılanan kişilerin fikirlerinden oluşuyor. Empati kurmak, anlamak, farklı seslerden farklı fikirleri duymak adına okunmasını tavsiye ederim...
Burada Mutlu Değilim
Burada Mutlu DeğilimJale Sancak · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201132 okunma
·
58 görüntüleme
Ramazan Kudat okurunun profil resmi
“Her nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi gelir.” Charles Baudelaire'nin sözünü anımsatttı kitap. Bu ara youtubeta da 12 kızgın genç siye ülke meselerini konuşan genölerin kısa video filmleri var ama izlemedim. Benim gibi düşünmeyen gençlerle aoybetler ediyoeum günlük hayatta ama hepsi ezberletikmiş şekilde yaşıyor gibi. Tepkilerini ölçmek için belirli vurucu sorular soruyorum hepsi aynı tepkiyi veriyor. Bazen insanların klavyedeki harflerden farkı yok gibi geliyor. A ya basarsan karşına çıkıcak komut belli B ye basarsan belli. Yine içinizi karartacak bir hikaye yazmadan susayım :)
meltem şen okurunun profil resmi
Içinde doğruluk bulunan her hikaye aslında gelişiyle bile kabulümdür, o yüzden, sözünü esirgeme :). Ne demek istediğini anlıyorum, ideolojilerin, özellikle gençlikte fikirsel kalıplar halinde süregelmesi hüzünlü cidden, ama bu durum bir anda olmadı ki, adım adım işlenegelen bi' manipülasyon var. Bu manipülasyon çok yönlü, çok kollu. Dolayısıyla bazı fikirlerin ardında sorulan soruların yeniden, daha aydın, daha derin düşünümü yerine kalıplar oluşturuldu. Fikirler kalıplarla (komutlarla) sınırlandırıldı. Tüm bu karmaşada fikren kararsızlıklar, apolitik durma isteği, pek çok şey oluştu. Belki de amaç bu düşünsel karışıklıktan faydalanmak fikriydi.
1 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.