·172 syf.····Okunma: 14 Mayıs 2026 19:02 Boyalı kuş kitabı sarsıcı bir kitap. Adını hiçbir zaman öğrenemediğimiz dokuz yaşındaki bir erkek çocuğunun başından geçen olaylar anlatılıyor. Savaşın acı yüzünü ve en çok çocukları etkilediğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Köy köy dolaşan ve her gittiği yerde istenmeyen çocuk değişik olaylarla karşılaşır. Batıl inançların insanlar üzerindeki etkisi korkunç. Örnek verecek olursak; birinin ağızındaki çürük dişleri sayılırsa o kişinin 3 gün içinde ölüceğine inanıyorlar. Ve ya köye uğursuzluk getirdiğine inanılan kişiyi bir hayvanın sidik torbasıyla nehre salıyorlar böylece uğursuzluğun gideceğine inanıyorlar. Bunun gibi daha pek çok saçmalık. Okurken ağzım açık kaldı. Asıl insana ürperti veren ise, tutsak insanların gaz odalarında boğulması ve fırınlarda diri diri yakılması, kaşıkla insanın gözlerinin çıkartılması,veya insan dışkısıyla dolu çukura atarak boğmak, bunun gibi akıl almaz işkenceler. Kitapta ensest ilişkiler, çocuk istismarı ve daha pek çok rezillik vardı. Kitap sarsıcı bir kitap. Asıl sarsıcı olan ise bunların gerçekte de yaşanıyor olması. Kitapta şiddetin şiirini yazan yazar diye yazılmış ama şiddetin şiiri olamaz. Kitabtan bunları çıkarırsak okunur bir kitap. Kitabı çokta gömmek istemiyorum. Kitap sarsıcı ama güzel. Kesinlikle 18 yaş altının hatta 25 yaş altının okumasını tavsiye etmiyorum. Ve herşeyden çabuk etkilenen biriyseniz hiç okumayın. Ben kitabı genel olarak beğendim. Rahatsız olduğum konuları yukarıda yazdım. Onun haricinde iyiydi.