Herkese selamlar
Bugun size @ruthwarewriter in ulkemizde son yayinlanan kitabi #zerodays #gerçeğinizinde yorumu ile geldim. Ilk sayfadan son sayfaya kadar temposu hic dinmeyen, kacma-kovalama tarzında harika bir #polisiye #gerilim kitabiydi.
Karakter odaklı ve tek bir bakis açısına sahipti. Bu hikayeyle Ware'in gerçekten de harika bir iş çıkardığını söylemeliyim. İlk sayfalardan itibaren inanılmaz derecede sürükleyici buldum. Elimden bırakamadım. Heyecan verici ve hızlı tempolu, gerilim dolu anlara sahipti. Yalnızca bu kacma-kovalama isi tum kitabi nerdeyse kapsadigi icin bir yerde sıkıldım. Artık bir yere varsın isterken guzel bir dönüş yaptı ve iyi bir ters kose sundu. Sonu her ne kadar guzel olsa da bazi seyler belirsiz kaldi. Tıpkı gercek hayatta oldugu gibi dokunulmaz olanlara ucu dokundu ama ihale cinayetin maşası olan kişide kaldi.
Jacintha (Jack) Cross, dijital güvenlik uzmanı ve hacker olan kocası Gabe Medway'in yardımıyla "Görevimiz Tehlike" tarzı hırsızlıklar yapan biridir. Kari-koca sirketler tarafından güvenliklerini değerlendirmek ve zayıf noktaları ortaya çıkarmak için işe alinmis "Sızma Uzmanları"dırlar. Rutin bir görevde bir aksilik yaşanır ve Jack bir kac saatligine gozaltina alınır ve kendini aklayabilmek icin kocasiyla görüşmelerini soyler ama bir türlü kocasina ulaşamazlar. Sonrasinda Jack serbest birakilir ve eve doner. Ne yazık ki o sirada Gabe'in vahşice öldürüldüğünü görür. Olayin sokuyla polislere hemen haber vermeyisi ve tutarsız saat aralıkları ile olay gününü anlatmasi onu birinci dereceden suçlu konumuna getirir. Ustune bir de Gabe'in yeni bir "hayat sigortası" poliçesi aldığı ortaya çıkınca isler tamamen aciklanamaz boyuta gelir. Artık Jack'in tek çaresi kimseye güvenmeden 1 hafta icinde gercekleri ortaya çıkarabilmek adina polislerin elinden kaçmasıdir.
Jack'e gerçekten cok uzuldum. Kocasına bu kadar aşıkken ve ayni sekilde sevilirken boyle bir son ile karsilasmalari cok aciydi. Ustelik kitabin sonunda insani daha da yaralayan bir gercekle basbasa kalmasi kalbimi acıttı
Saf bir adrenalin ile dolu olan bu gerilim romanını okuyunca bir an bile yerinizde duramayacaksiniz. Turu sevenlere tavsiye ederim.
Gerçeğin İzindeRuth Ware