2026 16. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2026 00:00
Bir tane düzgün karakter yok sanırım... Öyle bir kitaptı herkes ofsayt. Kim iyi desek ertesi gün falsosunu gördük. Kitap fena değildi ama beklediğim aksiyonu alamadım. Tess Gerritsen ablamız keşke önüne gelen kitaba ay harika demese... Kitapta sinirimi bozmayan karakter bulamadım herkes ayrı bir felaket; Rachel, Anna, Tom, Scott, Megan, Kamal... Bir kere ana karaktermiz Rachel ana karakter olabilmek için bu kadar çaba harcaması? Bu mevzu hiç senlik değil ama ya.. Rachel trende her gün gördüğü bir aileye sahte bir hayat uyduruyor, bir gün o kadın kayboluyor. Bu konu artık hayatının merkezi haline geliyor. Alkolikliğini bile iyileştiriyor aslında. Araştırıyor, gittiği psikoloğa gidiyor. Adamla konuşuyor ben o kadının arkadaşıyım diye. Yalan tabii ki. Herkes şiddet eğilimli kitapta. Eski eşi (Tom) ve Rachel'ı aldattığı kadın (Anna) o mahallede yaşıyor, bunlar da durumdan şikayetçi. Kaybolan kadın (Megan), bir dönem Anna'nın bebeğine bakıyormuş aslında. Anna ayrı bir fecaat. Rachel'ı aldattığını bile bile Tom'la takılıyor. Son sayfada yazar da onu iyi mi yapsa kötü mü yapsa kararsız kalmış gibi. Hele o sondaki klişe kötü adam konuşması bitirdi beni. "Evet, ben yaptım, ne var ya? Sen başkasın, o öylesineydi..." tarzı... Sinir krizi garantili kitap
Trendeki KızPaula Hawkins · İthaki Yayınları · 202013,7bin okunma