·120 syf.··Beğendi
···Okunma: 18 Mayıs 2026 17:46 Kendi özgün sesini bulduğu 1950’den sonra özel bir dil kullanarak kaleme aldığı bu şiirlerinde şairin kendisi de röportajda belirttiği gibi, geçmiş yaşantısından süzülüp gelen ikinci kişi ile kendi arasındaki problemleri çeşitli yönlerden derinleştirdiğini, bunu yaparken de oyunlu bir mantık düzeninde mısra sayısını çoğu kez en aza indirdiğini görüyoruz. Bu kitabında ele aldığı şiirlerinin çoğunda özlü, hicivli ve şaşırtıcı bir sonuca bağlanan zekice yazılmış epigram sanatından da izlere rastlamak mümkün.
Tam olarak ikinci yenici olarak nitelendiremesek de şiirlerindeki soyutlama, imgelem ve çağrışıma dayalı kapalı anlatım, ikinci yenicilerle zaman zaman etkileşim içinde olduğunu veya onlardan ister istemez etkilendiğini gösteriyor.
Şairimizin 4 kitabı ve içindeki şiirlerden toplamda 70 tane şiirini dinlemek bu özel seri sayesinde nasip oldu. Peltekliği, ses tonu ve tonlamaları şiirin büyüsüne insanı ciddi derecede kaptırıyor. En beğendiklerimi aşağıya bırakıyorum ki daha sonraları tekrar tekrar dinlemek veya okumak istiyorum. Bazılarını da tabii ki ezberlemek..
… EN BEĞENDİKLERİM …
. Dünya Kaçtı Gözüme’den .
Giden
Kelimeler Kelimeler
Canbaz
Pay
O Gece
Kalın İstasyonu
Var (ezberle)
Eskiden
. Sen Sen Sen’den .
Saçları
2=1
Tentation
Aşk Şarkısı
Kıvılcım
Seni Seyrederdim
360 Derece
Yön
Anlam
. Bir Kapı Önüne’den .
Ç
Mi
Başka Frekans
Lavinia
. Yumuşaklıklar Değil’den .
Can
Susu
Isı
Üçün
Söyle
Nasıl
Değil
Bir Tüy
Oyun
Bur
Görü
Anahtar
Kala