2026 7. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 13:06
Merhabalar merhbalar, Bugün herkesin bildiği ama pek azının gerçekten okuduğu o kitapla karşınızdayım. Baştan söylemeliyim ki tutunmak gerçekten çok zor. İlk yarıda arkadaşını kaybeden Turgut'un yasını okurken kitap ilerledikçe tüm oğuz atay kitaplarında olduğu gibi karmaşıklaşıyor ve okuması ilerlemesi takip etmesi zor bir hal alıyor. Ha okudğum için çok mutluyum ama 2 ayımı aldı yani cidden tamamlaması zormuş bitiremeyenlere hak verdim. Sadece olay anlatımı olmadığı için okuması zor değil. Genel bi zorluğu var. Yazar bu kitapla arkadaşının intiharıyla başa çıkmaya çalışan Turgut'u anlatır. Kah arkadaşına kafayı takıp hayattan kopar kah hayata o kadar gömülür ki tüm olan biteni unutur. Gerçek bir yaşam anlatısı. Yer yer içimize dönüp bakmamızı da sağlar. "Hiç arayan olmaz mı bu kadıncağızı?" diyerek ölenlerin yakınlarına sahip çıkma ihtiyacımızı da hatırlatır. Kitabın değindiği çok önemli noktalar da var. Hayat dersi niteliğinde. Altını çizerek kenarını kıvırarak gerekirse kitabı iyiye bölüp yeniden kaplayarak, Beyhan Budak ın deyimiyle hakkını vererek okudum. Herm herkesin bildiği hem de olay örgüsü pek de olamayan bir kitap olduğundan daha ne anlatılır bilemedim. Direnebilecek herkesin okumasını tavsiye edeceğim bir kitap. Keyifli okumalar
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,8bin okunma