Sadist emekli bir hemşirenin çok sevdiği kitabı takıntı haline getirmesi ve kitabın sonunu beğenmemesi üstüne bir gün kitabın yazarının geçirdiği trafik kazası sonucu kaderin buluşturduğu bu iki kişi hikayemizin iki ana karakteri olur.
Biri diğerine bağımlı şekilde günler geçerken yazar Paul, emekli hemşire Annie nin hayatını kurtaran kişi olduğunu görür. Burada yeri gelmişken Annie, Paul un sadece hayatını kurtaran biri değildir, o aynı zamanda Paul ün hayatını zindana çeviren de biridir, ölmekten beter hale getiren acısıyla ilgilenmeyen ve mutlu sona kavuşabilmesi için Paul u kullanan biridir -Tüm bunların yanında Annie bir tanrıçadır(!)- Annie nin ruh sağlığı yerinde değildir bunu Paul onun defterini bulup okuduğunda anlamıyoruz tabii ki, bunu daha önceden biliyoruz .
Annie, Hayatını okuduğu romanın istediği sonla bitmediği için yazarı bulup istediği bir sona erdirmek üstüne kurmuş olan hasta ruhlu bir kadındır.
Paul un o romanı yazma süreci ve kurtulma çabaları bunun sonucunda aldığı her darbe de Paul u acıdan çıldırtacaktır.
Fakat bunların yanında ilginç bir karakterdir Paul, bu acıya artık dayanamaz dediğimde yeniden yaşayan ve fiziki şartları ne olursa olsun yaşamanın gerekli olduğunu düşünen biridir o. Bu özelliği de beni çıldırttı. Paul un yerinde olsam çoktan kendimi öldürmüştüm. Hayatın ölmemekten ibaret olduğunu düşünmüyorum ve çok acı çekmenin hayatı anlamlı kıldığına da inanmıyorum. Paul un işkencesi öyle uzun sürdü ki Annie ye tapmak üzereydi Paul. Peki yaşamı değdi mi tüm acılara derseniz benim açımdan hiçbir yaşam o kadar acı çekmeye değmez yine ben bilmem Paul bilir.
Her neyse anlattıkça bazı sürprizlerin kaçması çok olası:) okumanızı ve Stephen King le tanışmanızı isterim.
SadistStephen King · Altın Kitaplar · 20185,7bin okunma