Önce kutsal vardı...
2026 78. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 19:18
Çok bereketli toprakların üzerinde yaşıyoruz, Kazdıkça yeni eserler, adeta toprağın altından tarih fışkırıyor, gün geçmiyor ki, yeni yeni kültürler çıkıyor ortaya. Çok şanslıyız♡ Eserleri ve ilkel tarihi yeniden ortaya çıkarmaya çok uğraşıyoruz, gayret de ediyoruz fakat yeterli derecede anlamlandıramıyoruz. Araştırmalar yapacak, anlamlandıracak, tarihe ışık tutacak insanlara daha çok ihtiyacımız var. Sayılarının artmasını ümit ediyorum. Kitabımızın ana teması, isminden de belli olduğu gibi, "Taş tepeler". Yazarımız hem araştırmış hem de zengin bilgi birikimi ile bizler için anlamlandırmaya çalışmış. Bu arada, yazarın Erhan Altunay bütün kitaplarını okudum. Zaten "Paganizm" deyince akla ilk Erhan Altunay gelir :) Paganizm ile ilgili birçok kitapları var. Mesela; Paganizm 1 , Paganizm 2 , Kelt ve Germen Paganizmi gibi şahane eserler yazmış. Bütün samimiyetimle söylüyorum, kitapları kitaplığımdaki en kıymetli kitaplar arasındadır. Kendi adıma söyleyeyim, çok şey öğrendim.Okumayanlara da mutlaka okumalarını tavsiye ederim. Her kitabında Doğa'ya atıfta bulunuyor sevgili yazarımız Erhan Altunay , bunu gerçekten çok kıymetli buluyorum. Araştırmalarını her zaman ilgi ile takip ediyorum. Kitabımıza gelince, Neolitik Çağ ile ilgili bizim bildiğimiz, okuduğumuz, yayınlanan bütün bilgilerden farklı bir yorum koymuş ortaya.Ben de zaten bunu bekliyordum:) Göbeklitepe'nin bazılarının dediği gibi; "Genetik Laboratuvar, kıyametin sıfır noktası, meleklerin indiği yer"gibi :) anlatımlarından çok daha gerçekçi yorumlamış. Bir bölümünde; Yapılan rituellerin ilk Göbeklitepe'de gözüktüğünü ve oradaki toplulukların torunlarının mitlerine kaynaklık ettiğini, yani masallar gibi anlatılarak bugünlere geldiğini anlatmış. Ve daha birçok konuyu, kazı yapan Arkeolog'ların yorumlarıyla aktarmış, irdelemiş, sebepleriyle biz okurlara sunmuş. Semboller üzerinden de okuyup değerlendirmiş. Buna ilaveten kitabımızda şimdiye kadar kazılarda bulunan birçok eserlerin fotoğrafları var. Fotoğraflar eşliğinde güzel bir anlatım da olunca, tarihte bir yolculuğa çıkıyorsunuz adeta. Geçen yıl Ekim ayında ben de gezmiştim oraları keşke bu kitabı okumuş olarak gidebilseydim, eminim daha farklı duygularla gezerdim. Göbeklitepe dinler tarihini ve Neolitik tarihi yeni baştan yazdırıyor gerçekten. Bu arada yazarın Erhan Altunay , ölüm kültü ile anlatımı da ilgiyle okuduğum en önemli bölümdü.Daha fazlasını anlatmıyorum kendiniz okuyun:) Ayrıca konular sadece Göbeklitepe,Karahantepe vs.. gibi yerlerle kalmamış, bütün dünyadan birçok örnekler ile karşılaştırmalar da yapılmış. Bu sebeple büyük bir ilgi ile okudum. Bitirdiğimde," keşke bitmeseydi"dediğim kitaplardan oldu. Müthiş bir yolculuk oldu. Arkeoloji'yi çok seven ve ilgi duyan biri olarak kitabı çok beğendim. Yazarın farklı bakış açısı ile yine yeni şeyler öğrendim. Özellikle ağdalı cümlelere gerek duymadan, yalın ve sade, herkesin rahatlıkla anlayacağı bir anlatımla yazdığı için yazarı gönülden tebrik ediyorum:) Keyifle okudum, yazara Erhan Altunay selam olsun, kalemi daim olsun.Bol kitaplar ♡ yazsın bizler de bol bol okuyup istifade edelim:) Bu konulara ilgisi olanlara gönülden tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar diliyorum..
Araştırma-İnceleme Tarih
Taş Tepeler PaganizmiErhan Altunay · Destek Yayınları · 20264 okunma
Alıntıları bile büyük bir keyifle okuyordum harika incelemeniz için de ayrıca teşekkür ediyorum alınacaklar listesine eklendi 👍
Gül Dane
Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim 🙏🤗💜 Şimdiden keyifli okumalar dilerim.Bu konulara ilgili olanlar eminim çok sevecek. Ayrıca yazarın Masalcı ve Masallar Anlatıldıkça Gerçek Olur kitaplarını da mutlaka tavsiye ederim En sevdiğim kitaptır 💜👌📚 Keyifli okumalar diliyorum 🤗