Bir Son Duygusu
2026 67. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 08:19
Bir Son Duygusu benim için farklı bir okuma deneyimi oldu. Yoğun bir anlatıma sahip olmasına rağmen bir an bile sıkmayan, temposu yavaş yavaş işlese de insanı kendi içine çeken bir kitaptı. Öyle hızlı akan olaylarla değil; hislerle, düşüncelerle ve karakterlerin iç dünyasıyla ilerliyor. Buna rağmen sürekli merak duygusunu canlı tutmayı başarıyor. Kitabı okurken en çok hoşuma giden şeylerden biri sahnelerin inanılmaz doğal hissettirmesiydi. Olaylar kurgu gibi değil de sanki gerçek hayatın içinden alınmış bir kesit gibiydi. Karakterlerin konuşmaları, düşünceleri, sessizlikleri… Her şey o kadar gerçekti ki bazen onları okumaktan çok yanlarında oturup olanları izliyormuş gibi hissettim. Ve sonu... Uzun zamandır bir kitabın bende böyle bir etki bıraktığını hatırlamıyorum. Öyle bir şekilde bitiyor ki kitap boyunca anlatmak istediği şeyi aslında ne kadar ustalıkla kurduğunu sonradan fark ediyorsunuz. Kitap bittiği anda hemen inceleme yazamadım. İçimde, göğsümde kalan bir his vardı; önce onu biraz sindirmem gerekti. Şöyle bir dönüp kendi hayatımı düşündüm. Hepimizin hayatında, o an doğru olduğuna inanarak yorumladığı ama belki de yıllar sonra bambaşka anlamlar yükleyebileceği şeyler var olabilir miydi? Acaba ben de bazı olayları yanlış anlayarak, eksik görerek ya da kendime göre şekillendirerek bugün olduğum noktada mıyım? Belki de farklı bir yerde olabilecekken bambaşka bir yerdeyiz. Kitap tam olarak bu düşünceyi zihnime bıraktı. Gerçekten çok güçlü bir kurguya sahipti. Özellikle finali beni çok etkiledi. Bu kitapta, hikaye bitmiş de olsa, senin hikayen devam ediyor ... Puanım 10/10 . Okumak isteyenlere keyifli okumalar olsun;
Bir Son DuygusuJulian Barnes · Ayrıntı Yayınları · 20213,543 okunma
Wawwwww puana takılı kaldım😎 Senin bu kadar beğenmiş olman bana + 1 puan olarak geçti.. Kalemine sağlık 👏😍
Canım 🌸
Evet aynı bakış açıyla bakmışız gibi hikâye sizi de sarmış☺️. Esasında o bıraktığı soru kendi hayatlarımızla ilgili çözmemiz mümkün değil. Çözmek ister miydim, sanmıyorum, ağır gelebilir. Kaleminize, yüreğinize sağlık👍👌
Ben de istemem 🙈 ama bir durup düşündüm bi an . Çok teşekkürler 🌸
İnceleme yazınız için teşekkürler. Emeklerinize sağlık🙏
Teşekkürler 😇
Şimdi bu incelemeye denk gelip okuyup sonra da listede bitirmeye çalıştığım onca kitabım varken bunu da merak edip listeye almak reva mı bana. Neden böyle güzel kitaplar okuyup güzel güzel incelemeler yazıp ta beni de zor durumda bırakıyorsunuz anlamıyorum 😄. Sözün özü bu kadar güzel anlatılmışsa bu kitabı okumamak hem kitaba hem bu incelemeye hem Zeynep hanıma hakaret olur. Ellerinize hislerinize sağlık. ☺️🙏🏼
Zeynep
Çok teşekkür ederim yorumunuz için🌸🙏 gerçekten çok kitap var napacağız ben de bilmiyorum 🙈