2026 56. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 14:51
İlk olarak kitabın arka kapağında düşüncelerini yazan birinin sözünü yazarak başlayacağım "Sürükleyici... Kitabı okurken kapınızın kilidini bir daha kontrol edeceksiniz" The Gazette Boston'da yaşayan, güçsüz ve savunmasız kadınları hedef alan bir Katil. Kurbanlarını evlerinde yakalayıp üzerlerinde son derece hassas ve korkunç cerrahi işlemler uygular. Kadınların rahmini çıkarır ve bunu yaparken kadınların bilinci açıktır. Sonrasında da boğazlarını keserek öldürür bu yüzden ona "Cerrah" lakabı takılır. Her şey iki yıl önce Savannah'da başlamıştır orada yaşanan saldırılardan biride Dr. Catherine Cordell'e yapılmış. Tecavüz edilmiş ve öldürme kısmı gerçekleşmeden Catherine, Andrew Capra'yı yani katili vurarak öldürmüştür. Yani aslında katil ölmüş ancak iki yıl sonra ona tıpatıp benzeyen, aynı tekniklerle öldüren bir başka katil, "Cerrah" ortaya çıkmış. Cerrah, Andrew Capra'nın yarım bıraktığı işi tamamlamaya gelmiş, yani Catherine'yı öldürmek.. Dedektif Thomas Moore ve Jane Rizzoli davayı üstlenmişlerdir. Dedektifler oldukça titiz bir şekilde her ayrıntıyı, kurbanlar arasındaki bağlantıyı inceleyerek, ipuçları yakalarlar ancak bu kolay olmaz çünkü Cerrah çok titiz çalışır arkasında hiçbir iz bırakmaz. Sadece kendisi isterse o izleri bırakır.. Cinayetleri işlemeye kısa değil uzun bir vakit ayırır, çünkü bu durumdan zevk alır ve kendini tatmin eder onun fantezisi budur kurbanın korkmasını, çaresiz hissetmesini izlemek...Ve şunu söylemeden geçemeyeceğim Cerrah'ın asıl haz duyduğu şey "Kan" Yazar, kitapta oldukça fazla tıbbi terim kullanmış, detaylı bir şekilde Dr. Catherine'nın yaptığı ameliyatları anlatmış o kısımları okurken pek fazla anladığımı söyleyemem ama rahatsızda olmadım.Tıpa ilgisi olan kesinlikle okuyabilir. Arada Cerrah'ın yazdığı, onun ağzından okuduğumuz kısımlarda var. Onu okurken sen nasıl bir psikopatsın nasıl bir fantezin var senin dediğim, beni şaşırtan yerler oldu. Ve şunu da söyleyeceğim bazı yerler +18 di Cerrah'ın ufak sapıklıkları mevcut o yüzden yaşı ufak olanların okuyabileceği bir kitap değil.️ Kitabın başlarında gerçekten çok etkilenmiştim gerilimi oldukça yüksekti ama sonlara doğru o gerilimin ufaktan azaldığını hissettim ama yine de çok güzeldi gerilim polisiye türü okumak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Kitabın içerisinde bunların dışında dedektiflerin özel hayatları da anlatılıyor Rizzoli çalıştığı birimde tek kadın dedektif olduğu için erkekler tarafından küçük görülmesi ve onun hissettikleri vs de anlatılıyor. Bu dünyada kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kere daha anlamış oldum malesef ki... Kitabın sonu istediğimiz şekilde bitiyor çok fazla spoiler da vermek istemiyorum okuduğunuzda benim anlattığımdan çok daha fazla ayrıntı olduğunu göreceksiniz ve daha çok seveceksiniz. Tess Gerritsen yine hünerlerini göstermiş bu kitabını da beğendim. Bu benim ilk incelememdi inşallah bir eksiklik veya fazlalık olmamıştır. Olduysa tecrübesizliğime verin lütfen Teşekkürlerrr
CerrahTess Gerritsen · Doğan Kitap · 201817,2bin okunma