Yazmak cesaret ister mi?
Yazarların çok cesur insanlar olduklarını düşünüyorum; çünkü yazdıklarını bir başkasının okuması, kafasındaki bütün düşünceleri ve hissettiklerini bilmesi demek. Aynı zamanda yazılarını eleştiriye de açması demek. Beni tanımayan birinin düşüncelerimi ve hissettiklerimi eleştirmesini istemezdim. (Ben yazar değilim tabii ki, o kadar yetenekli olsaydım yazdıklarımı kesin yayımlardım:) Franz Kafka bu yüzden kitaplarının yayımlanmamasını istemiş, hatta yakılmasını vasiyet etmiş olabilir. Yine bu sebeple tanıyamadığımız birçok yetenekli yazar var belki de.
2.312 Gösterim
Zeynep E
Uygulamadaki cesur yazarlarımızdan sayın hocam Serdar ☺️ Meçhul Dosta Mektuplar 🌸
Bir kısmına katılıyorum. Franz Kafka kendisi istese yayınlardı yazılarını. Arkadaşının o öldükten sonra her şeyi paylaşması doğru değildi. Babaya Mektup bile babası tarafından okunamamışken günümüzde dünyanın her bölgesinden okundu resmen. Yazdıkları paylaşılmasaydı Franz Kafka gibi bir yazarla tanışamayacaktık orası ayrı. Ama yine de onun özeliydi tüm bunlar. Ben böyle düşünüyorum. Her yazar yapamıyor bunu demek ki. Yapmak istemiyor. Cesaretle ilgili değil de daha çok kişisel bir durum bence.
âhû öyle olmalıydı...
Belki de çok manipülatif insanlardır.Düşünce ve fikir aktarımının,iyi veya kötü birçok sebebi olabilir.
Zeynep E
Olabilir. Yazı da bir iletişim aracı sonuçta. İnsan ürünü olan hiçbir şey her zaman mükemmel ya da her zaman doğru değildir.
Sanmam bazı insanlar ise sırf başkaları fikirlerini bilsin öğrensin, bilsin diye yazar mesela, ben merak ederdim acaba ne düşünecekler eleştirenler olacağı gibi katılmayıp, fikirlerini beğenenlerde çıkacaktır elbet keyifli bir şeydir bence. ama yazmak kolay değil orda hem fikiriz.
Zeynep E
Bu saydıklarınız da bana cesur bir insanın özellikleri gibi geldi.. 🙃