, bir kitap okudu
Okunma: 01 Haziran 2026 22:35
2026 17. kitabı
Sezgin Kaymaz
8.2/10 · 880 okunma
En ağır sözler bazen en güçlü bağların içinden çıkar. Kayıtsız olunan kişiye değil, insanın içini en çok etkileyen kişiye karşı bir patlama yaşanır. Anneye duyulan büyük bir beklenti ve sevgi karşılık bulmadığında, bu duygu derin bir kırgınlığa ve öfkeye dönüşebilir. Belki de burada nefret değil de umutsuzluğa dönüşmüş büyük bir sevgi anlatılıyordur. Sanırım yazar da bu sert ve sarsıcı başlıkla, okuru rahatsız edip ‘Bir insan annesine neden böyle der?’ sorusunu düşündürmek istemiş olabilir. Diye düşünüyorum.
Sultannn
Karakterin annesine olan aşırı bağlılığı, onu yanlış anlaması sonucu gösterdiği tepki yüzünden ağzından çıkan bir söz. Ergen olmasının da bunda etkisi var tabii. Yazar bize gördüğünüze inanmayın, bazen gerçekler göründüğü gibi değildir diyor.
kitap ismini böyle koyup edebileştirmek de ne bileyim. böylelerini okuyup desteklememek lazım hocam
Sultannn
Jotaro KujoJotaro Kujo yazarın takdiri.
Nasıl bir anneye "Geber Anne! " denir ki?
Sultannn
Sezgin KaymazSezgin Kaymaz’ın okumadığım üç kitabından biri. İsmi bana itici geldiği için içimden okumak gelmiyordu. Ama ismini neden Geber Anne!...Geber Anne!... koyduğunu ben de merak ediyorum. Okuyunca anlayacağım.