Gün 364
Sizce kanunlar neden yok sayılıyor?
··1 alıntı·
2.414 Gösterim
Adalet olmamasından. Tek suçlu kanunla alakalı demiyorum. İnsanların arasında da bir eşitlik, adalet yok. Paran varsa rahat çıkarsın paran yoksa insandan saymıyorlar. İnsanlar paraya tapınca ölmeye başladı insanlık, adalet.
Bence insanların çoğu eğlenemediği için yok sayar kanunları, çok azı entelektüel girişimle adaletsiz olan kurallara samimi karşı koyar. Eğlenememiş sıkıcı tipler sorumsuz gürültülü slogan atar, topluluğa karışıp var olma çabası güder ancak samimi kişi bu konu hakkında ısrarla durur, düşünür,sadece bağırmaz,twitter ın gündemine göre, ağızlara göre hak arayıcı kamuflajını giymez
Çünkü kanunda bile bir siniflandirma mevcut. Eğer zengin ve köklü bir ailedenseniz önünüzde her şey derya deniz olur, yasaklar yasaya dönüşür. Ama kişi gelir düzeyi pekte iyi olmayan biri herhangi bir rüşvet veremeyecegi için kanun onun için kanun olur. Yani konunun çıkış kapısı yine para, ve hep daha fazla para 🙃🙃
Yok sayabildikleri için. Bir şeyi yapabiliyor olmanın sorun teşkil etmediğini düşündükleri için. Bazı kendini bilmez, eylemlerini düşünmez, sıkıntılı ve hasta kişiliklere yok sayabilme fırsatı tanındığı için.
Çünkü ülkenin güvenliğini huzurunu ahlakını korumak yerine karşıt tarafı nasıl halka kötü gösterebilme durumu birilerinin işine daha çok geliyor.. Konu ülkenin çıkarından çıkmış bir durumda
Önceki 2 yanıtı göster
Fiorabella
Fiorabella
Ey türk gençliği! Birinci vazifen Türk istikbalini, türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir!
1 yanıtı göster
"Kanun çalacağız diye çıkıp orta yere/Kanunu çaldılar yere" demişti Can Yücel. İzin verildiği için çalınıyor/yok sayılıyor. Ya da belki de yok sayılmıyordur, direkt yoktur. Kanun kisvesinde çıkar vardır.