2026 52. kitabı
YAĞMUR ÇİSELİYOR Osman BALCIGİL Yazarımızın kaleminden 𝐘𝐚ğ𝐦𝐮𝐫 Ç𝐢𝐬𝐞𝐥𝐢𝐲𝐨𝐫 romanımız, yalnızca bir dönem hikâyesi değil; Türkiye’nin en karanlık ve en kırılgan yıllarından birine açılan sert, sarsıcı bir pencere gibiydi. Kitabı okurken kendimi sürekli diken üstünde hissettim çünkü anlatılan olayların büyük kısmının tarihsel gerçeklere dayanıyor olması hikâyeyi çok daha çarpıcı hale getiriyor. Sokakların karıştığı, insanların birbirine düşman edildiği, korkunun gündelik hayatın parçası olduğu bir dönemi okurken insan ister istemez “Gerçekten bunlar yaşandı…” diye düşünüyor. Romanın en etkileyici yanlarından biri, siyasi gerilimi kuru bir tarih anlatımına dönüştürmeden vermesi olmuş bence. Casusluk, devlet içindeki karanlık yapılanmalar, CIA bağlantıları, darbeye giden süreç… Hepsi büyük bir tempoyla ilerliyor. Özellikle Metin ve Ceren’in hikâyesi, kitabın sert politik atmosferine duygusal bir taraf katmış. Bir yanda hayatta kalmaya çalışan insanlar, diğer yanda ülkenin kaderini gizli toplantılarda belirlemeye çalışan güçler… Sayfalar ilerledikçe gerilim sürekli yükseliyor. Osman Balcıgil’in dili de çok akıcıydı. Kitap kalın olmasına rağmen olayların temposu hiç düşmediği için elimden bırakmak istemedim. Özellikle dönemin kaotik havasını öyle iyi hissettirmiş ki okurken adeta sokaklardaki korkuyu, öfkeyi ve belirsizliği hissediyorsunuz. Darbe öncesi Türkiye’nin atmosferi roman boyunca insanın içine işliyor. En çok hoşuma giden şeylerden biri ise kitabın yalnızca “iyi” ve “kötü” ayrımına sıkışmaması oldu. Herkesin kendi doğrusu, kendi korkusu ve kendi tarafı var. Bu da hikâyeyi çok daha gerçekçi yapmış. Tarihi olaylara, siyasi gerilimlere ve casusluk hikâyelerine ilgi duyanların kesinlikle kaçırmaması gereken bir roman bence. Okuduktan sonra insanın zihninde uzun süre kalan, araştırma yapma isteği uyandıran kitaplardan biri oldu benim için. Kesinlikle ve kesinlikle TAVSİYEMdir. Syf: 399 Osman Balcıgil Yağmur Çiseliyor
Yağmur ÇiseliyorOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20241,104 okunma