2026 101. kitabı
Cemile Kurtaş Değiştir Aile,çocuğun ilk deneyimlediği sosyal çevre.Sağlıklı bir aile yapısı,çocuğun duygusal ve sosyal gelişimi için önemli.Sevgi, şefkat, sıcaklık ve güven ortamı sağlayan bir aile, çocuğun özgüvenini güçlendirirken,duygusal dayanıklılığını da artırıyor.Aile içinde yaşanan olumsuz deneyimler, çocuğun psikolojik sağlığını ciddi şekilde etkiliyor.Çocuklukta aile yapısından kaynaklanan travmatik deneyimler, çocuğun duygusal, bilişsel ve davranışsal gelişimini cok etkiliyor.Travmatik deneyimlerle başa çıkmak için kullanılan olumsuz stratejiler, ilerleyen yaşlarda sorunlara yol açıyor bu da çocuğun genel yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor arkadaşlar İnşaat mühendisi olan Agah,babasından gördüklerini kendi çocuklarına yaşatmayacağına dair kendi kendine ne kadar söz vermiş bir baba olsa da maalesef verdiği sözleri bir türlü tutamazKarşısında ki kişiler ne söylerlerse söylesinler o hiçbir şeyi kabullenmez ve her söylenen söze emme basma tulumba gibi değiştir deyip durur Agah ın işsiz oluşu ev halkını üzerken bir de evlerinde Agah ın üniversiteden arkadaşı Benan yaşar ve her şeye dahil olan biridir.Devamlı Agah ı kışkırtır. Ama kitabın sonunda öyle bir şey var ki ben bunu tahmin etmiştim dedim kendi kendime. Evli ve iki çocuk babası olan Agah ın,ömrü boyunca hiç sevilmemiş olması okurken benim yüreğime dokundu arkadaşlarSevgisiz bir çocukluk yaşayan Agah,işsiz kalınca alkol bataklığına yuvarlanır.Düşenin dostu olmaz derler ya bu yalnızlık onu iyice çıkmaza sokar.Eşi Asi de Agah ile uğraşmaktan yorulur.Eşi işsiz kalınca evin tüm maddi manevi yükü Asi nin omuzlarına yüklenir.Bir taraftan çocukların mesuliyetiyi bir taraftan evin mesuliyeti Asi yi cok yıpratır. Çocukları Ezel ve Erguvan evdeki tüm huzurluklara,kavgalara sahit olması da içler acısı Ezel in o gün öğretmenin verdiği ödev için çamurdan yaptığı baba Agah ı yıllar öncesine götürür…. Sonra ne oldu derseniz? Devamı eserde okuyun derim. Kalın sağlıcakla @bkmkitapcom Serpil Meriç Seher Koyunlu @cemilekurtas #kitap41 #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #reklamdeğiltavsiye
DeğiştirCemile Kurtaş · Edebiyatist Yayınevi · 202617 okunma