···Okunma: 05 Haziran 2026 01:10 Bu kitapla ilgili ne söylesem biraz eksik kalacak gibi hissediyorum çünkü uzun zamandır bir kitap(polisiye olarak) beni bu kadar içine çekmemişti. Dave Gurney serisinin son kitabı olması da beklentimi zaten yükseltmişti ama açıkçası bu kadar beğeneceğimi düşünmüyordum.
Serinin önceki kitaplarını da okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki “Yılan Avı” benim için aralarında en iyisiydi. Öncekilerde sevdiğim zekice kurgulanmış olaylar ve dedektiflik unsurları burada çok daha oturmuş, çok daha akıcı bir hale gelmiş. Sanki yazar bu kitapta neyi nasıl anlatması gerektiğini tamamen çözmüş gibi hissettirdi.
En çok hoşuma giden şey ise olay örgüsünün kurulma şekliydi. Küçük gibi görünen detayların zamanla nasıl anlam kazandığını görmek gerçekten çok tatmin ediciydi. Okurken sürekli burada bir şey var hissiyle ilerledim ve çoğu zaman tahmin yürütmeye çalıştım ama kitap beni birkaç yerde gerçekten ters köşe yaptı. Bu da okuma deneyimini benim için daha heyecanlı hale getirdi.
Önceki kitaplarda yer yer yavaşlayan tempo burada neredeyse hiç düşmedi. Sayfalar gerçekten su gibi aktı, fark etmeden uzun uzun okuduğum çok oldu. Bu da benim için bir kitabın ne kadar iyi olduğunun en net göstergelerinden biri. Kitabı elimden bırakmakta güçlük çektim, bıraktıktan sonra zihnim New York kırsalında gezintiye devam etti. Bir kitapta en çok hoşuma giden duygu da budur.
Dave Gurney karakteri zaten serinin başından beri sevdiğim bir karakterdi ama bu kitapta onu daha derinlikli hissettim. Olaylara yaklaşımı, detaylara verdiği önem ve sakin ama keskin zekası yine çok etkileyiciydi.
Seriyi okuyan biriyseniz bu kitap kesinlikle beklentiyi karşılıyor ve hatta üzerine çıkıyor. Seriyi okumayan biri için bile tek başına oldukça sürükleyici ama seriyi bilerek okumak çok daha ayrı bir keyif veriyor orasi ayrı.
Hardwick sana da selam olsun adamım umarım bir an önce iyileşirsin