Puan vermedi·128 syf.····Okunma: 05 Haziran 2026 18:40 Stefan Zweig’in Montaigne adlı eseri bir biyografi değil, bir düşünce ve insanlık incelemesidir. 16. Yüzyılda yaşamış Fransız düşünür Michel de Montaigne’in hayatı anlatırken onun hissettiklerini güzel bir şekilde okuyucuya aktarılmıştır.Montaigne yaşadığı dönemdeki zorluklara rağmen özgürlüğünü ve bağımsız düşüncesini koruma çabasını ön plana çıkarmıştır. İnsanı olduğu gibi kabul eden, dogmatik düşüncelere karşı çıkan ve sürekli sorgulamayı teşvik eden yaklaşımı dikkat çekicidir.Kitap, Montaigne’in hayatını tarihsel bilgiler şeklinde sunmak yerine onun iç dünyasını, korkularını, düşüncelerini ve yaşadığı dönemin zorluklarını canlı bir biçimde yansıtmaktadır. Hayatımızda dış dünyada karmaşalar ne kadar büyük olursa olsun kendi iç huzurumuzu ve düşünsel özgürlüğümüzü koruyabildiğimiz sürece hayatı anlamayı,toplumun dayatmalarından çok biz neyi istiyoruz onu sorgulamızı sağlamaktadır.Bu nedenle Montaigne, biyografi gibi görünsede felsefi düşünceye ilgi duyan, yaşamında sorgulama evresine geçiş yapmış herkesin okumasını tavsiye ettiğim harika bir eserdir.