“Modern insan evliliği oldukça sorunlu görür. Geçtiğimiz günlerde binlerce izleyicinin önünde Alman bir bilim adamının haykırışını duydum: “Evliliklerimiz, düzmece evlilik!” Onun bu cesaretine ve samimiyetine hayran kaldım.”
Sayfa 52 - Pinhan yayıncılık 2015·Kitabı okudu
Psikoloji
2.319 Gösterim
Bu konuyu Erich Fromm Sevme Sanatı kitabında o kadar güzel anlatmış ki anlattığımda linç yer miyim dediklerime dayanak bulunca çok mutlu oldum. Modern toplumlarda evlilik bir nevi konfor alanı alışverişi.
Yakın zamanda severek okuduğum kitaptı yok linç yemezsiniz konfor alanı alışverişi tabiriniz güzel 👏
Çok uzun yıllar önce bir gazetede bir yazı okumuştum şöyle yazıyordu toplumda kadınlar 3 tabakaya ayrılır en üst tabakada evli kadınlar vardır ikinci tabakada genç kızlar üçüncü tabakada dul kadınlar, O sırada ben daha evliydim dışarıdaki hayatı hiç bilmiyordum dışarıya çıkınca evlilik birliği içerisindeyken her haltı yiyip bazıları her gün birbirini de yiyip ama topluma karşı evli görünen çiftler gördüm şahit oldum. Benim evliliğim şiddetin her türlüsünün var olduğu korkunç bir evlilikti 12 yıl sürdü ama aklımdan asla herhangi bir sadakatsizlik geçmedi geçemezdi yoktu bende bu sadakatsizlik değil ama belki bu kadar her ihtimale kendini kapatmak yanlıştır bunu şimdi doğru bulmuyorum ancak tabii ki insanlar konfor alanından vazgeçmemek adına evlilik kurumunu kirletiyorlar. Ama işte en üst tabakadalar mış benim umurumda değil sadece yazıyı görünce bana bunu hatırlattı yazanın ilginç bakış açısıdır deyip geçebiliriz de ancak toplumda hala bile böyle bir bakış açısı var işte Uranüs ikizler döngüsü 7 yıllık bir döngü şimdi başladı sonra Uranüs 7 yıl asıl yengeç burcunda kaldığında 2033 39 yılları arasında aile kavramını burada sarsacaktır dönüştürecektir tabii ki ahlaki değerlerin yıpratılması olumsuz anlamda form değiştirmesini kesinlikle arzu etmiyorum öte yandan evlilik kurumu da tamamen insanların göstermelik kullandığı ve birbirini kullandığı bir kurum haline de gelmemeli o zaman zaten kutsallığı da bozuluyor. Sanırım nesillerimizin sağlıklı ilerleyebilmesi için olabildiğince geleneklerimizi güncelleyerek ve adalet ile korumamız gerekecektir bu gençlik açısından çok önemli kendi evlatlarımıza hak gördüğümüzü başkasının evlatlarına çok görmememiz lazım diye düşünüyorum kızımıza hak gördüğümüzü gelinimize oğlumuza hak gördüğümüzü damadımıza da hak görmeliyiz tabii ki bu konu çok daha derin ancak yazıyı görünce birden ben de bunları tetikledi ve döküldü.
Nuran Umut Çok incesiniz ben de teşekkür ederim 😊🙏💐