2026 56. kitabı
Merhaba kitap sever Dostlarım acayip bir kitapla karşınızdayım bugün. Jason'ın hikâyesi ilk sayfalarda sıradan bir bilimkurgu gibi görünse de çok kısa sürede insanın zihnini ele geçiriyor. Bir akşam evine dönerken kaçırılan Jason'ın gözlerini tamamen farklı bir evrende açmasıyla başlayan olaylar, beni sürekli şu soruyu düşünmeye itti: Ya verdiğimiz her karar gerçekten başka bir hayat yaratıyorsa? En çok etkilendiğim nokta ise Jason'ın ailesine duyduğu bağlılık oldu. Daniela ve Charlie'yi geri kazanabilmek için verdiği mücadele, kitabı sadece bilimkurgu olmaktan çıkarıp duygusal bir hikâyeye dönüştürüyor. Bir yandan paralel evrenlerin karmaşık yapısını anlamaya çalışırken diğer yandan bir adamın evine dönme çabasını okuyoruz. Kendi adıma Jason'ın yaşadıklarını okurken sık sık "Ben olsam kesin aklımı kaçırırdım." diye düşündüm. Çünkü uyandığınız dünyada herkes sizi tanıyor ama siz hiç kimseyi tanımıyorsunuz. Üstelik kaçıran kişinin başka bir evrendeki siz olduğunu öğreniyorsunuz! Bu fikir bile tek başına ürperticiydi. Kitap ilerledikçe olaylar daha da çılgın bir hâl alıyor. Sonsuz olasılıklar, sonsuz evrenler ve her seçimle ortaya çıkan yeni Jasonlar... Özellikle eve dönmeye çalışan onlarca Jason fikri beynimi yaktı. Her biri aynı kadını, aynı çocuğu ve aynı hayatı geri kazanmaya çalışıyordu. Ve evet, tüm Jasonların bir chat odasında toplanıp konuştuğu sahneyi uzun süre unutabileceğimi sanmıyorum. Yazar, bilimsel teorileri anlaşılır bir şekilde anlatırken gerilimi de hiç düşürmüyor. Özellikle son bölümlerde tempo inanılmaz yükseliyor. Kitabı bitirdikten sonra bile paralel evrenlerin gerçekten var olma ihtimali üzerine düşünmeye devam ettim. Sürükleyici ve baş döndürücü bir yolculuk. Benim için uzun süre etkisinden çıkamayacağım kitaplardan biri oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. Yeni kitaplarla buluşmak dileği ile sevgiler. Bu muhteşem kitabı sevgili Gizem Nur Topal, Seher Koyunlu ve Serpil Meriç önerisi ile okudum teşekkürler.
Karanlık MaddeBlake Crouch · ‎ İthaki Yayınları · 2026424 okunma