···Okunma: 08 Kasım 2024 00:00 J. K. Galbraith'in Para adındaki kitabı parayı anlatıyor. Kitabın içinde paraya ne olduğundan madeni paralara, kağıt paraya, bankalara, enflasyona, para savaşlarına vb. çeşitli bölümler yer almaktadır. ABD'de bankacılığın başlaması, gelişmesi, çoğalması ve sonra tek bir özel merkez bankasına giden yolun nasıl oluştuğu da anlatılıyor. Birinci Dünya Savaşı sonunda ortaya çıkan 'yeni düzen' ve Almanya'da yaşanan yüksek enflasyon ve sonunda ortaya çıkan çöküş de burada anlatılıyor.
FED, bankacılık, para piyasaları, enflasyon, deflasyon, fiyat istikrarı, çöküşler, ekonomistler, Keynesciler ve karşıtları ve fayda zarar gibi çeşitli kavramlarla para durumu ele alınıyor.
Eğer iktisat, işletme üzerine kitap okuyorsanız, geçmişte yaşananlara bakarak neler olduğunu görebilir ve geçen sürede değişiklikleri sorgulayabilirsiniz. Konuya ilgi duyanlara tavsiye ediyorum.
Kitabın Türkçe baskısı 1990 yılında Altın Kitaplar tarafından yapılmıştır.
Ezcümle: Bu kitabı 29 Ekim - 8 Kasım 2024 tarihleri arasında okudum. Bu yazı ise 28 Haziran 2026'da 1000Kitap sitesine eklenmiştir.