"Çocukken romanlardaki insanların neden tuvalete gitmediğini merak ederdim hep."
Öne Çıkan Yorum
Patrick Suskind ise "Sanat, insanın bu en önemli, kimi zaman en acil, hatta hayati önem taşıyan eylemlerinden birini konu edinmemiş; bunun yerine aşk arzusunu ve acısını, aşkın bütün ön aşamalarını ve farklı bi çimlerini -o zamanlar tamamıyla feragat edilebileceğini düşündüğüm-olağanüstü bir ayrıntı ve çeşitlemeyle mütemadiyen ele almıştır." devam ediyor bu sözün üzerine
Yusuf Atılgan Aylak Adam romanında bu durumla dalga geçiyor. Kötü yazarların bu detaydan bahsetmediğini söylüyor. Ki bence haklı. Yapay roman karakterlerini okumak çok sıkıcı.
Benim de çok takılmış olduğum bir konuydu, neyse ki Stephen King'in romanlarındaki tuvalet sahneleri bu düşüncemi sildi.
Sevgili King birçok düşünceyi silip yeniden yeniden yaratma yeteneğine sahip :)
"Kötü yazarın yasak bölgesi. Neydi o kaldırıp attığım dün ki kitap!Adam sabah kalkıyor, yüzünü yıkıyor, parkta oturuyor, yemek yiyor, sevgilisiyle dolaşıyor, gecenin bir vakti evine gelip yatıyor. Hiç mi çişi gelmedi? İnanılacak şey değil. Parktayken sıkışmış, gövdesi kalın bir ağaca yanaşmış, kimse gelmiyor mu diye yanına yöresine bakındıktan sonra ağacın dibine işemiştir." Aylak Adam