Karşılıksız, tutkulu ve bilinmeyen bir aşkın, gizemli kadın kahramanının ağzından mektuplaştırılarak Zweig'in büyülü anlatımıyla muhteşem bir psikoloji-aşk öyküsü. Etkilenmemek ve tekrar okumamak elde değil.
Buradaki yorumlardan erkeğin anlamama özrü gibi bişey de çıkıyor ki ben buna katılmıyorum, kesinlikle bayanlar çok hassas ve kırılganlar, bazı konularda tutkuları aşırı, mantıktan ziyade hisleriyle hareket ediyorlar. Geleneksel Türk ataerkil toplumunda yetişen erkekte de beklenti ne kadar olmalı?
Evet kendi kendimize ettigiz konusunda haklisiniz. Erkeklerle aramizdaki farklri bilsek bile yine de bircok konuda beklenti icindeyiz, gerceklesmeyince de uzuluyoruz. Beklentilerimizi ifade edince de bir kiymeti kalmiyor. Icinden cikilmasi zor bir konu. Muzaffer bunu okuyunca yine olayi cozumsiz bir hale getirmossin diyecek. Ne yapayim ben bir bayanim. :.))
Seray hanim bu konu hakkinda benim de aklimdan ve gonlümden gecenleri çok güzel ifade etmissiniz. Agziniza saglik. Kadin ve erkek olaylara, hayata o kadar farkli cercevelerden bakiyorlar ki. Erkek kadini anlayamiyor cünkü onun kadar ince ve detayci dusunemiyor. Yaratılış farki var.
Farklılık kesin o konuda hemfikiriz, çözüm aradığım konu neden erkek kadını anlayamıyor, Örneğin bir kadının önüne dünyayı ser, şuraya serseydin daha iyi olmazmıydı cevabını alman gayet normal. :))))