İncelemeyi okumaya üşenenler için: youtu.be/-P9fMc5vPBk
Bir kitap düşünün,bundan neredeyse 2500 yıl önce yazılmış.
Yazılmış yazılmasına okunuyor da... Peki 2500 yıldır defalarca ama defalarca okunan bu kitabı kaç kişi gerçekten okudu ya da kaç kişi gerçekten de uygulamaya çalıştı?
Platon'un okuduğum 2. kitabıydı bu ama yine Felsefe olmasına rağmen hiç zorlanmadım. HERKESE DE TAVSİYE EDERİM.
Dili ağır değil, Sokrates ve birkaç kişi daha bir evde toplanıyorlar,ardından da diyorlar ki "Hadi ideal bir Devlet nasıl olur konuşalım."
Sonra konuşmaya başlıyorlar.
Adalet nedir, nasıl olmalıdır?
Devlet nasıl ayakta kalır?
İyi ve kötü nedir, zararları ve karları nelerdir?
Bu gibi soruları karşılıklı birbirlerine sorup cevaplar aramaya başlıyorlar.
Tabii bu günlerde ülkemiz büyük sıkıntılar çekmekte bence...
Bunun bir nedeni de okumamak!
Okuyun arkadaşlar, hepimiz kitap okuyalım. Kitap okudukça gelişecek bu ülke :)
Okumamaktan geliyor zaten her şey başımıza :( Okuyan insan erdemi de iyiyi de kötüyü de sevgiyi de nefreti de öğrenebilir ve öğrendikten sonra da etrafını aydınlatmaya başlar.
Twitter'da da paylaştım zaten "ülkeyi yönetenlere kitap tavsiyesi..." diye :D
Kitap kendi içerisinde 10 kitap olarak ayrılmış. Her bir kitapta farklı bir konu tartışılıyor ve siz resmen bilgi bombardımanına tutuluyorsunuz.
O yüzden kaleminizi kağıdınızı yanınızdan eksik tutmayın :D
Tekrar söylemem gerekirse bu kitabı HERKES OKUMALIDIR!
Felsefe diye korkmayınız efendim, dili gayet sade ve anlaşılır :)
Okumak isteyen herkese iyi okumalar dilerim :)
Şu an Devlet'i okuyorum. Size bir sorum olacaktı. Platon'un eserleri diyalog şeklinde gittiği için nasıl not alacağımı bilmiyorum. Karşılıklı konuşma şeklinde olduğu için not almakta zorlanıyorum. Bu kitabı okurken nasıl not tutmuştunuz ya da tutuyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim.
Sana biraz muhalefet yapayım o zaman Ömer.:) Okumak gerekli bu kaçınılmaz. Lakin en büyük felaketler okumayanlardan değil okuyanlardan gelmekte dünya üzerinde. Burada yeni sorular çıkıyor ortaya nasıl okumalı, ne kadar okumalı, ne okumalı? :)
Muhalefet olmak daha iyi olur :D
Okumayanlardan da geliyor okuyanlardan da. Okurken idrak ederek okumalı.
Sanıyorum ki Hitler de Charles Darwin i okudu ama uygulamaya aktarması şekli ırkçı oldu ve soykırım yaptı.