2018 4. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2018 21:01
FdadsgfaDGSFDAGFdagdhgDFHGFhgfdhjFADhgfdhgfAHGDFdhgfaHDFHgfdadsgfaDGSFDAGFdagdhgDFHGFhgfdhjFADhgfdhgfAHGDFdhgfaHDFHgfdadsgfaDGSFDAGFdagdhgDFHGFhgfdhjFADhgfdhgfAHGDFdhgfaHDFHgfdadsgfaDGSFDAGFdagdhgDFHGFhgfdhjFADhgfdhgfAHGDFdhgfaHDFHgfdadsgfaDGSFDAGFdagdhgDFHGFhgfdhjFADhgfdhgfAHGDFdhgfaHDFHgfdadsgfaDGSFDAGFdagdhgDFHGFhgf (2 Cümle Spoiler İçerebilir…) +18 Üstat Fuzuli’yi tiye alacak eser incelemesinde random yorum bulunması çok manidar olur diye düşündüm. Düşüncemin arkasındayım her zaman. Leyla ile Mecnun’u bu günlere taşıyan kişiye bir vefa borcumuz olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Dizisi 100 bölüm ise epi topu 5 bölüm izlemiş olduğum bir kitaptır ki LM, kah sevdik kitabı kah sevemedik. Mahalle jargonuyla yazılmış bir kitaptır. Evet, jargon dedim çünkü gerçekten de kitap da bozuk dil ve argo kullanılmıştır. Herkes der ki çok ince espriler yapılmış falan filan. Pardon ama küçük düşürme, aşağılama espriden sayılmamalı. Özellikle sayfa 266’da bulunan; “Niye başka bi’ gezegene gitmek istiyorsunuz ki?” “Kuzenim Elroy’un sünneti var ona gidicez. Bayramda gitmedik diye Jane Halam çok bozulmuştu şimdi gitmesek ayıp olur.” İkinci bir örnek ise sayfa 15’te bulunan, “Ohoo! Sen de ayakta uyuyon otele para vermiyon ha.” Mantıklı bir soruya aptalca bir cevap vermek espriden sayılmamalı. Bu kadar düşük ve kalitesiz, itici bir diyalog olamaz. Buna gülecek kişilerin gerçekten kendini bir yoklaması gerek. Ki kitabın içerisindeki espri kalitesi aşağı yukarı bu seviyede. Bıdık Prens ve Kahlo bölümlerini de çok gereksiz buldum. Keza orada İsmail Ağbi gerçekten hikâyesini iyi bir şekilde anlatıp benim kalbimi feth edebilirdi. Lakin çok şey beklememek gerek nihayetinde İsmail Abi. Dizi izlemeyen anlamaz dedikleri ise; kitap bence belli bir yaş arasına hitap ediyor. O yaş dışındakiler de edebi bir şey uyandırmıyor. Beğendiğim yerler yok değil. Birçok alıntı ve birçok yer çizdim. Gidişat çok iyi konular birbirlerine güzel bir şekilde bağlanmış. Sıkılmadan okunabilecek türde. Lakin herkes profesyonel olduğu işi yapmalı. Kötü bir kitap değil iyi bir kitapta değil. Varsa zamanınız okuyun. Beni şaşırtan bir yer ise; karakter konuşmalarını, dizi karakteriyle zihinde istem dışı konuşturmamdı. Bu gerçekten hoş bir durum idi benim için. Sevgi ile kalın…. "İsmail Abi!" "Hooop!" "Beklemekten vazgeçme sakın. O gemi bir gün gelecek."
Leyla ile MecnunBurak Aksak · Küsurat Yayınları · 201817,5bin okunma
Yazacak olsam tam olarak bu minvalde bi inceleme yazısı yazardım. Dediğiniz gibi herkes profesyonel olduğu işi yapmalı. Edebi roman yazmakla senaryo yazmak malesef bir olmuyor.