2018 26. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2018 21:06
Paris'te 18 yıl hapis yatan eski doktor, Bay Manette akli dengesini kaybetmiştir. Hapisten çıktıktan sonra Cumhuriyetçi Deferge Ailesi'nin şaraphanesinde çatı katında dar ve küçük izbe bir yerde ayakkabı dikerek yaşamaktadır. Mahkum olurken henüz küçük olan kızı şimdi onu kurtarmak için Tellson Bankası'nın emektar çalışanı Bay Lorry ile Paris',e giderler. Babasını kurtaran Bayan Manette, babası ve Bay Lorry ile dönüş yolunda Charles Darnay adlı bir Aristokrat Fransız'la tanışırlar. Ancak daha sonra bu adam Londra'da bir suçtan yargılanmaktadır. Bay Darnay'ın avukatlığını kendisine ikizi kadar çok benzeyen Bay Sydney Carton yapmaktadır. Ve şahitleri de Bay ve Bayan Manette'dir. Üstün bir zeka mücadelesi ortaya koyan avukat Bay Carton, Sanık Bay Darnay'ı kurtarmıştır. Avukat, Tüm jüriyi, sanığı ve avukatları etkisi altında bırakan Bayan Manette'den hoşlanmıştır ama Müvekkili Bay Darnay da aynı kadına aşık olunca sevgisini unutma yolunu tercih etmiştir. Bayan Manette, ve Bay Darnay evlenir ve bir kızları olur. Yıllar sonra kızları 7 yaşlarındayken Fransa'da ihtilal olur. (1789) tarihin en kanlı bu ihtilâli sırasında Bay Darnay'ın Paris'e gitmesi gerekmektedir. Paris'e gider gitmez tutuklanır ve vatan hainliğinden yargılanır. Bu durum duyulunca, kayınbabası, eşi, kızı ve Bay Lorry hemen Paris'e gider ve Bay Darnay'ı kurtarmak isterler. Dr. Manette etkin nüfuzunu kullanarak 1 yıldan fazla süreyle Bay Darnay'ı kurtarır. Ama ayn gün tekrar tutuklanıir ve bu defa şahitler ve delil fazlasıyla güçlüdür. Ve eski bir dost tekrardan devreye girecektir. Keyifli okumalar.
İki Şehrin HikâyesiCharles Dickens · Can Yayınları · 202376,7bin okunma
3 kere başlayıp biraktım bu kitabı. Yazarın diger kitaplarını çok beğenmeme rağmen bu kitabı bitiremedim. Oysa ki en çok okunan klasik. Sanırim yayinevi kaynakli bir sorun.