2018 24. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2018 08:51
Fazla iyiydi. Olabileceğinin ötesi derecede iyi bir roman, iyi bir yazar da İsmail Güzelsoy. Yazarın kalitesini, romancılık becerisini anlatabilmem için ülkemizin ötesinde bir yazar demek,
Hatırlaİsmail Güzelsoy · Doğan Kitap · 2018461 okunma
Aslında siz bunları yazalı uzun bir zaman olmuş... Yazar hakkındaki yorumunuzdan çok etkilendim... Güzelsoy bu aralar bir şekilde karşıma çıkıyordu.. Burada bir araştırma yaparken, sizin incelemenize rastladım... Kesinlikle karar verdim kronolojik sıraya göre alıp, okuyacağım inşaallah kitaplarını... Gerçekten ikna ettiniz beni bu hususta... Ve şimdiden merak ediyorum... Elimdeki kitapları bitirip, başlayalım bakalım... Düşüncelerimi belirtirim burada, kitaplar bittikçe...
İsmail Güzelsoy'un dünyasına Hatırla ile adım attım. Tüm kitaplarında bir bağlantı olduğunu sizin incelemenizde okudum çıkış sırasına göre okumak daha iyi sanırım yoksa kendi içlerinde bir sıra mı var sizce?
Uğur
Dediğim gibi bana göre çıkış sırasına göre okumak daha iyi, çünkü farklı kitaplarında önceki kitaplara veya karakterlere göndermeler ve bağlantılar yapıyor. Fenni Sihirler serisi de üç kitaptan oluşuyor şu anlık, Değmez, Gölge ve Hatırla olarak. Kitaplar birbirinin devamı olarak değil, çarpraz referans (cross reference) var sadece. Mesela Hatırla'nın son bölümlerinde heykelin yürümesi ve Faruk Ferzan kısmı Değmez'in baş kısımları. Değmez'i ilk okusaydım eğer Faruk Ferzan'a ne olduğunu bilmeyecek Hatırla'yı okuyunca öğrenecektim ama Değmez'i sonra okuduğum için de Hatırla'ya yani daha yazacağı romana olan tüm göndermeleri yakalayabildim. Böyle bir durum yani, farklı tatlar alınabilecek şekilde çember bir seri de diyebiliriz.
'Fazla iyiydi'... İşte bu söz de başlangıç için 'fazla iyiydi.':)
Uğur
:) Bir kitabın barındırabileceğinden çok fazla unsur barındırıyor içinde, bozmadan ve mantık içinde işlenmiş her şey. Onun için gerçekten bak bu kitap çok iyi değil de fazla iyi bir kitap.