Şubat 2018
Sıralamalar

Hegemonyanın İpleri ve Bir Kukla Olarak İnsan
2019 15. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2019 23:42
* * * İnsan; bilinci ve vicdanı olan, özgür iradesi ve seçimleriyle hayvanlardan veya makinelerden ayrılan bir varlık olarak kabul edilir. Hayvan; içgüdüleriyle hareket eden, hayatta kalmak
2022 64. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2022 20:22
Hatırla... İsmail Güzelsoy'dan okuduğum her kitaba olan sevgim bir öncekini geçiyor gibi geliyor bana acaba farklı sıra ile okusam nasıl olurdu diye düşünüyorum... . Anlatımını çok sevdiğim yazarlardan biri İsmail Güzelsoy... Okurken huzur buluyorum resmen. O güzel cümlelerde takılı kalıyorum bir süre... . Büyülü gerçekçilik ve bilim içerikli yani yazarın Fenni Sihirler adını verdiği üçlemeden biri Hatırla... Birbirinden bağımsız da okunabilecek kitaplar (Gölge, Değmez, Hatırla)... İsminin hakkını vererek hatırla diyor yaşanılanları... İnsanlığı, insan olmayı, olamamayı anlatıyor satırlarında... Zulümleri, eziyetleri ve bunun yanında dostluğu, aşkı, sevgiyi de işliyor hatırla diyerek... Bölüm bölüm karakterler anlatıyor yaşadıklarını... Suzan, Samet, Cibeş İbo, Zakir, Kedi Shulbu ve bir de insan müsveddesi Vali... . Hem kurgusu, hem anlatımı, hem verdiği bilgiler açısından kitaplarını hayranlıkla okuduğum bir yazar... Tanışın mutlaka tanışın ...
2019 5. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2019 12:44
İsmail Güzelsoy'un Fennî Sihirler adlı serisinin ilk kitabı olan Değmez'i okumadan Gölge'yi ve Hatırla'yı okudum.Gölge'yi okuduğum için Hatırla'daki Gölge'ye yapılan gönderileri
2018 24. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2018 08:51
Fazla iyiydi. Olabileceğinin ötesi derecede iyi bir roman, iyi bir yazar da İsmail Güzelsoy. Yazarın kalitesini, romancılık becerisini anlatabilmem için ülkemizin ötesinde bir yazar demek,
2021 19. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2021 00:11
İsmail Güzelsoy’un,Fenni Sihirler üçlemesinin ilk romanıymış “Hatırla”.. ben üçlemeden haberim olmadan ,digerlerınden bağımsız olarak(bağımsız okunabilirmiş) okuduğum bu romanın tadını nasıl anlatsam bilmiyorum… roman mı okudum yoksa sihirli bir masal mi karar da veremıyorum … romanın kahramanları hepsi ayrı ayrı kendi ağızlarından başlarından geçen olayları anlatıyorlar…okurken gülümsüyor,hüzünleniyor hatta zamanlar arası yolculuğa çıkıyorsunuz.Suzan’ı,Samet’i,Cibeş İso’yu,Zakir’i uzun süre unutamayacağım gibi.. aşkı ,birbirini sevmeyi ,insanoğlunun neler yapabilecegını hatta ne kadar tehlikeli olabilecegını öyle anlatılıyor, tarif ediyor ki Güzelsoy okurken tadı damakta kalıyor. İsmail GüZelsoydan okuduğum dördüncü roman oldu.özellikle “Değmez “isimli romanı ilgili çok güzel yorumlar var,ilk fırsatta temin edip okuyacağım.. yıl bitmeden tüm külliyatını okumak gibi de bir hayalim var… o hep yazsın ,ne yazsa okurum Cok uzaklarda ,dünyanın başka bir yerınde
İsmail Korhan
İsmail Korhan
okumaya bayılan bir okuyucuyum !!
2020 25. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2020 00:00
"Fenni Sihirler Serisi"nin üçüncü ve son kitabı. Onca karakterin, apayrı yollardan ve uzak zamanlardan gelip muazzam bir kurguyla birleşmesi.. Geç tanışıp hızlı bağımlı olduğum bir yazar
İsmail Güzelsoy
İsmail Güzelsoy
2021 38. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 18:25
Arkadaşımin 'iyi bir yazarmis 'tavsiyesi üzerine bu kitabı okudum.Ama cokk pismanimm.Nasil daha önce böyle bir yazarı fatkedemedik,ne büyük kayıp...O nasıl betimleme,o nasıl güzel bir dil,nasıl akıcı ve kaliteli bir anlatım.Altini cizdigim pek çok satır oldu,çok keyif aldım okurken.Derhal yazarın diğer kitaplarını da alacağım.
2024 23. kitabı
Fenni Sihirler üçlemesinin son okuduğum kitabı #hatırla biter bitmez buraya koştum. Kitaba dair aklımdakileri hemen yazma çoşkusuyla, böylesine katmanlı bir kitap nasıl anlatılır ki sorusundaki telaş
2018 21. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2018 01:10
Hatırla, İsmail güzelsoy’dan okuduğum 3. Kitap. Fenni sihirler serisinin de 3. Kitabı oluyor. Kitap bir anlatı şekilde ilerliyor. Cibeş İso, zakir , suzan, Samet, kedi şulbu, vali ve diğerleri.. karakterler öyle güzel harmanlanmış ki bölümden bölüme geçerken hiç bir zorluk yaşamıyorsunuz. Adından da anlaşıldığı gibi fenni sihirler serisi biraz fantastik öğeler bulunduruyor içerisinde ve bu kitaba inanılmaz bir güzellik katıyor.
Siyaset
2018 43. kitabı
Yazarın şaheseri kabul ettiğim Gölge romanındaki tadın benzeri var bu romanda da. Acayip bir kurgu. İsmail Güzelsoy bu çağa ait olamayacak kadar farklı bir yazar. Romanın neresinden bahsedersem edeyim 'spoiler' vermek durumunda kalacağım. Bu sebeple harika bir roman demekle yetiniyorum. Heykeller, robotlar, trenler, siyaset, radyolar, aşklar, krizler...
Siyaset

İsmail GüzelsoyYazar · 18 kitap
1963’te, Iğdır’da doğdu. 9 yaşında ailesiyle İstanbul, Gaziosmanpaşa’ya taşındıktan sonra tek başına tekrar Iğdır’a dönerek ilkokulu orada bitirdi. Ortaokul yıllarında Karagümrük’e taşındı, aynı dönemde Cağaloğlu’nda mücellithane ve matbaalarda çalıştı. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde eğitim gördü. Üçüncü yılında, dönemin eğitim koşullarına uyum sağlayamayacağına karar verip İsveç’e gitti, orada İsveç edebiyatı üzerine çalıştı. 1987 yılında yeniden İstanbul’a gelerek İsveççe ve İngilizce rehberliğe başladı. Rehberlik yaptığı yıllarda çeşitli dergi ve gazetelerde öykü, makale ve röportajlar yayımladı. Anadolu’da rehberlik yaparken karşılaştığı olay, insan ve kültürel dokunun esiniyle, sonraki yıllarda yazacağı romanların omurgasını oluşturan notlar, öyküler biriktirdi. 1999 yılından itibaren, gezileri sırasında biriktirdiği notları elden geçirip kurgusal bir bütünlük içinde bunları yeniden biçimlendirmeye karar verdi. Bugün yayımladığı romanların büyük bölümü o dönem çalışmalarının bir ürünüdür. İlk kitabı Seni Seziyorum’daki öyküler de bu defterlerde biriken notların işlenmesinden ortaya çıkmıştır. Bu ilk kitaptan sonra romanlarını yayımlamaya başladı. Genelde birbirine göndermeleri olan, farklı okumalara olanak tanıyan, çok katmanlı romanların çoğu rehberlik zamanında yaptığı çalışmaların yeniden ele alınışıyla biçimlenmiştir. İsmail Güzelsoy ayrıca rehberlik yıllarında, bir rehberin gezi sırasında anlattıklarını derleyerek iki ciltlik İstanbul’un Gezi Rehberi’ni yayımlamıştır. Kitab-ı Mukadder, Ruh Hastası, Sincap, Rukas, İyi Yolculuklar, Değil Efendi’nin Renk ve Korku Meselleri, Çıt Yok, Saf, Değmez, Gölge ve Hatırla isimli romanları vardır.