Puan vermedi·724 syf.····Okunma: 21 Aralık 2018 00:44 Merhaba!!
Öncelikle istediğim nitelikte bi inceleme yapamıycamı biliyorum.Kelimelerin,düşüncelerimin, yazacaklarımın ve yazamadıklarımın önceden yazılmış olanların yetersiz olacağının farkındayım.Hakkını veremiycem için Canım Oğuz Atay'a özürlerimi sunup yetersiz kalmanın acziyeti içerisinde bi şeyler yazmak istiyorum.Muhteşem incelemeler yapanlar tarafından yadırganabilirimHer şeye rağmen başlıyorum;)
...
Canım kitapta sık sık kurgu içinde kurgu ve bu kurgular içinde gizli olan gerçekler çıkıyor karşımıza.Eğer uyanık olmayıp kaçırırsanız kurgu nerede bitiyor gerçek nerede başlıyor anlayamazsınız.Oğuzcum Atay okuyuculara "Uyanık olun"diyor; bütün satırlarda.Uyanik olun ki kitaptan zevk alın.Uyanık olun ki sizi ışık hızına ulaştırayım.Uyanık olduğunuz takdirde ışık hızına ulaşıyorsunuz ve yer yer nefesiniz kesiliyor.Bir cümle çıkıyor karşınıza ve defalarca okuyup düşünmek istiyorsunuz.18 günlük okuma sürecimde fazlasıyla düşünmeye ve Oğuzcum Atay'la sohbet etmeye fırsat buldum.15. Bölüm den sonrası 2 gün sürdü ki;15.bölüm de cidden ayaklarımın yerden kesildiğini hissettim.Gece başlamış bulundum ve duracak yer bulamadığım için sonuna dek okudum;)Kendi evrenimde 15 dakika süren 15.bolum dünya saatiyle bir iki saat sürdü.Hatta oturup düşünmeleri, hayallerini de katarsak;o gün sabahlamama neden oldu.Bazı yerlerde Oğuzcum sen insan isen biz neyiz?diye sorduğum ve cevabını alamadığım doğrudur.Soyutlarda yüzmeyi sevdiğim ve uyanıkken dahi rüya görebildiğim için kitap beni bambaşka boyutlara taşıdı.Yer yer kültürel değişim,Öztürkceleşme hareketleri,düzen vs vs zeka gerektiren güzel bi uslûp ile eleştirilmiş.Kitabı edebi mânâda,kültürel mânâda kendini geliştirmiş,belli bi okuma düzeni olan kişiler okumalı.Kiymet bilmeyen ellerde yarim bırakıldığı oluyor ki;programda 2 kişinin yarım bıraktığına şahit oldum.Kitabın gerçek alıntısından çok sahte alıntısı olması üzülesi bi durum.Gerçekten kitabı okuyanların büyük bi titizlik ile bunları bulup ortaya çıkarmasını zevkle izliyorum;)Oğuzcum Atay bugünleri önceden görmüş olacak ki 380.sayfada:
"Fakat tutunamayanların,bu kadarcık bir titizlik göstermesi de yadırganmamalıydı. Sahtekârlar türemişti.Tutunamayanlara gösterilen bazı kolaylıklardan yararlanmak istiyorlardı." şeklindeki alıntı cidden çok mânidar;)
Artık benim için bitmeyen bir kitap Tutunamayanlar.Okumadan önce yaptığım hazırlıklar,neden ve nasıl bu kadar tutkunu olduğum konusuna girmiyorum zira çok uzun ve incelemeye de bunlar yazılmıyor galiba ;))
Okumama vesile olan canımın içi büyük babamı arayıp bitirdiğimi haber verdiğimde "seninle gurur duyuyorum"demesi harikaydı..Yine incelemeden çok hislerimin konuştuğu bi yazı oldu sanırımArtık son vermeliyim:)
Ruhun şad olsun canım Oğuz Atay...
Bundan sonra hep seninleyim:)
Bat dünya bat!!