Neden?
Suudiler Mekke'yi ele geçirip müslüman aleminin ortak noktasını(Kabe) kendi menfaatlerine göre kullanması neden hiçbir müslümanı rahatsız etmez? Kabe ve etrafında gerçekleşen inşaatın diğer müslüman topluluklarından izin alınmadan yapılması neden hiçkimseyi rahatsız etmez? İsrail'ilin zulmü altında olan Filistin'e yapılan destek, neden Suudilerin işgali altındaki Kabe'ye yapılmaz?
Din
Fatih o fermani yazdığında büyük alimler bile hemfikir oldular çünkü söz konusu din bayrak devlet ise gerisi teferruattir ve ıstanbul ile ilgili o güzel hadisi şerif fatihe nasip olmuştur ve son olarak yavuz o şartlarda geçilmez denen sina çölünu nasıl geçmiştir açıkla bn biliyorum da bide seni dinleyelim
Emoke
Hitler Fatih'ten daha büyük başarılar kaydederken, ona büyük lider değilde diktatör ismi layık görüldü. Fatih bir işi doğru yaptı da övgüyü hak ederken, kardeş katlini onaylaması onu lider yapmaz. Hatta müslüman bile yapmaz. Hz. Muhammed ne zaman kardeş katlini onaylamıştır ki Fatih fetva verir? Ki burdaki kardeşte kan bağı bile yok iken ...
Sudilerin Hac gelirlerinden elde ettikleri geliri ABD den silah almaları ve hacca giden müslümanların paralarıyla müslümanların katledilmesi neden rahatsız etmez
Halifelik makamı birleştirici güç olarak da görebilirsiniz dini bir makam olarak da yalnız halifelik müessesesi müslümanları birleştirici bir güçtür..dunyada savaşlara baktığında hepsi din uğruna yapılmıştır çünkü biz dinimiz bayrağımız vatanimiz için can alır can veririz buda bir gerçek..katliamlara gelince yapılmış olabilir devlet için kardeş katli vaciptir kuralına uyanlar yeri gelir devlet için can alır can verir türk toresindede dinimizdede bu bir gerçektir
Emoke
Yeminin Allah'ı şahit edilerek yapılmaması gerektiğini, yoksa bir gavat üzerine bile yemin edilebildiğinin hatırlatırım. Bir inanç olmasına gerek yok. Doğruluk, dürüstlük, şeref, iyi niyet... Ha bu bizim yaşam tarzımızda var. Sizde olmayabilir. Siz artık bunları aşıp en son yaratıcıyı kendinize şahit tutabilirsiniz. Ama bizde Allah üzerine yemin edeni adam yerine koymazlar. Hatta "Boşverin bu düzenbazı." derler.
Bu yorum görüntülenemiyor
Fatih kardeş katli için ferman çıkartıp devlet için gerekirse kardeşini bile öldürebilir bu insanlar devleti için dini için bayrağı sancagi için oz kardeşlerni feda etmiştir diğer türlü daha zor günler devleti müslümanları zor duruma dusururdu bu daha mi iyi olacaktı?
Emoke
Hayrı ve şerri yalnızca Allah bilir. Fatih kim? O sadece bir kul. Sen Peygamberden bir söz yani bir sünnetini kaynağı ile paylaşta bizde cahilliğimizi giderelim.
Yavuz peygamber efendimizin yolunu (sav) takip ettiği için bizde takip ederiz hiç bir sıkıntı görmeyizz yalnız peygamber efendimiz rahmet peygamberidir ne söylediysee ne getirdiyse iman ederiz elhamdülillah
Emoke
Hz Muhammed ne zaman kardeş infazını onaylamıştır ki sen biat edersin Yavuz'a? Din kardeşi olan ve amcasının katili HZ. Vahşi'yi affeden kimdir? Bence sen örnek insanı örnek alan insanlara biat edeceğine direkmen örnek insana biat et. Tabi nacizane tavsiyem. Yoksa dert etme. Diğer insanlar ile aranda fark yok.