Puan vermedi·222 syf.····Okunma: 05 Ocak 2019 01:52 Soluksuz okumak istediğiniz ve bir çırpıda bitecek bir roman arıyorsanız doğru yerdesiniz. (Bundan sonrası spoiler içerir.)Yusuf’un 10 yaşındayken yetim kalmasına üzülerek okutuyor kendini. Ancak kaymakam Salahhatin Bey’in onu oğlu gibi büyütmesi ise insanı bu devirde bile şaşırtıyor. Beni şaşırtan diğer nokta ise kardeş gibi büyüyen Muazzez ve Yusuf ne ara birbirlerine aşık oldukları. Biraz kaba bir tabir olacak ama ensest bir ilişki gibi geldi bana. Tasvip edemedim. İmkansız mı veya günah mı, değil tabi. Ancak bana garip geldi sanırım. Zaten asıl öykü bundan sonra başlıyor. Aşk karın
doyurmuyor ya cidden görüyoruz bunu romanda. 15 yaşındaki bir kızın evlenmesi mi dersiniz yoksa annesi tarafından evli olduğu halde üç kuruş para için içki masalarına meze edilmesi mi? Romanda Yusuf’un o daha çocuk diyerek bu durumda karısını suçlamaması beni o kadar etkiledi ki bu devirde bile böyle düşünecek bir erkek tanımıyorum. Etkilendiğim bir romandı her karakterini ayrı ayrı eleştirmek istediğim bir roman. Savaşın kendisini değil de etkisini hissettirdi bir roman. Parasızlığın sonuçlarını da... İnsan baştan beri fakir olunca pek koymuyor da sonradan fakirleşmesi pek zormuş bir kere daha anladım. Acaba bizim de para karşısında irademiz ne kadar güçlü ?