Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

286 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Filmiyle tanınması hiç canımı yakmayan eser. Gerçekçi olmak gerekirse, çizgi romanın ulaşacağı kitle malesef sınırlıdır. Hugo Weaving inanılmaz bir oyunculuğa imza atmış, Natalie Portman harika desteklemiş. Şimdi sen filmi izledin ve bu yüzden bu romanın yorumlarını karıştırıyorsan okuyucu; filmden farklı olarak kitapta bulacağın V’nin ruhu, onun deliliğini kitapta yaşıyorsun. Bu kadar saf güç beynini bulandırıyor, korkutuyor seni. Lakin sen, çizgi roman sever biri isen okuyucu, zaten Alan Moore imzası taşıyan bir eseri kaçırmamalısın derim. Keyifli okumalar, açık zihinler dilerim.
V for Vendetta
V for VendettaAlan Moore · Arka Bahçe Yayıncılık · 2006589 okunma
·
29 görüntüleme
Fırat Çevik okurunun profil resmi
Tek kelimeyle mükemmel bir film.Gözümüze en çok çarpan noktalardan biri de, medyanın toplum üzerindeki rolünün filmde tamamıyla doğru anlatıldığıdır. Medya, baskıcı İngiltere devletinin toplum üzerinde hakimiyet sağlamasındaki en önemli araçlardan bir tanesidir. Filmde bunu, başkanın gücünü pekiştirmek için medyayı propagandalarına alet etmesinde görebiliriz ki Hitler Almanyasina bakarsak Joseph Goebbels misali.Ünlü spiker halka sürekli baskıcı rejimin propagandasını yapar ve İngiltere’nin kutsallığından bahseder. İnsanların V’ye inanmaya başlayıp devlete olan inançlarının azalmasıyla televizyonda sürekli korku dolu haberler döner ve halkın tek sığınağının hükümet olduğu vurgulanmaya çalışılır. Terör kötülenir ve tüm yaşanan kötü olaylar terörle bağdaştırılır. Tüm suç teröre atılır. Buradan da bütün dünya devletlerinde olduğu gibi, hükümetlerin terörden nasıl nemalandığı gösterilir. Medyanın buradaki rolü, Althusser’in Devletin İdeolojik Aygıtları kitabında anlattığı rolüyle neredeyse birebir aynıdır. Medya devletin ideolojik bir hegemonya aracıdır. Althusser’e göre devlet hegemonyasını ideolojik ve baskı aygıtları sayesinde sağlar. Baskı aygıtlarından kastedilen polisleri, askerleri vs. filmde zaten sıkça sonuç olarak Birleşik Krallık Hükümet binası yıkılmadı fakat insanların bilinçaltına işlenen Prangalar kırıldı..
Yeşim Gökdoğan okurunun profil resmi
Öyle güzel bir eser ki sadece açıkça değinmekten çekinmediği konulardan biri hakkında bile günlerce konuşulabiliyor hatta yıllarca. Yazdıklarına katılıyorum, bunu fark edecek daha fazla insana ulaşmasını dilerim ^.^
3 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.