, bir kitap okudu
2019 1. kitabı
Victor Hugo
9.4/10 · 105,2bin okunma
NigRa
Mümkünse İletişim alacağım sanırım Sefiller'i, İş Bankası -Monte Cristo - Volkan Yalçıntoklu çevirisinde çok fazla anlatım bozukluğu var, Sefiller İş Bankası da aynı çeviri.
Bitti bitti ama seni de sefil etti :D bknz; NigRa = Sefiller (2 Cilt Takım) 🤪🤪
NigRa
Bu gözler ne tuğlalar okudu ancak bu kez cidden çok yoğun bir kitapmış. ☠ Bir adam Paris lağımlarının bile tarihçesine değinir mi yaaa! Bu ne memleket aşkıdır. 🤣
NigRa
Pontmercy de çok üzüldüm. :(( Bu kitap insanı dert sahibi yapar.
NigRa
Tüm bu Napolyon - Wellington okumalarının hikayeye bir katkısı var deyin lütfen. :(((
Javert 😡 Fantine 😢 Ve gerizekalı vefasız insanlar 😠😠😠
NigRa
Fransız ihtilali : 1789 - 1799 Jan Valjean hapse 1795'te girdi - 1815'te hapisten çıktı. Fantine'nin hikayesine 1817'de başladık. Cosette'yi 1818'de bıraktı. Bunları neden yazdığımı bilmiyorum olaylar arasından bir şema, bir bağ çıkacağını düşünüyorum. Bu kadar devrim ve Fransız milliyetçiliğinin bir yere bağlanması gerek. 1830 - Temmuz Devrimi - Bourbon Hanedanı yıkıldı, liberal monarşi kuruldu.
NigRa
Ilk cilt 930 - 2.cilt 703 olarak sayfa sayısı toplam 1633 yapıyor ama iletişim yayınları kendi sitesinde 1606 sayfa yazmış dolasıyla 1000kitap da dahil olarak her yere 1606 yazılmış. Benim 27 sayfam ne olacak?!😂😂