"Bayan" mı "Kadın" mı denilmeli sizce?
Arkadaşlar, az önce bir paylaşım yaptım ve "bayanlar bu konuda ne düşünüyor?" diye altına not düştüm. Bir arkadaş da bayan değil kadın diye yorum yazdı. Bunun üzerine burada bir başlık açıp tartışmalı bu konu hakkında sizin fikirlerinizi almak istedim. 1. İlk önce şunun ayrımını ortaya koymakta fayda var; 'Kadın' ve 'Erkek' kelimeleri cinsiyet belirtmede kullanılır. 2. 'Bay' ve 'Bayan' kelimeleri ise cinsiyet belirtmeye gerek duyulmadığı durumlarda, birer hitap şekli olarak kullanılır. ... Ama asıl önemlisi kadınlar/bayanlar bu konuda tam olarak ne düşünüyor ve kendilerinden bahsettiğimiz zaman hangisini kullanmamız gerekir? Bayan kelimesini kullanmamızdan rahatsız oluyorlar mı olmuyorlar mı?
Kız: Dişi çocuk demektir. Ayrıyeten kız çocuğu diye belirtilir. Çünkü anlam genişlemesine uğrayarak evlenmemiş, genç dişiler için de kullanılan bir kelimedir. Kadın: Erişkin dişi demektir. Anlam genişlemesine uğrayarak halk tarafından evlenmiş, bekaretini kaybetmiş dişi anlamına da gelir. Aşağıda insan olduğuna inanmak istediğim varlık kız ve kadın sözcüğün tanımlarını böyle yazmış. Birkaç densiz de “avrat de, garı de,” falan yazmış. Yani öküzlük parayla olsaydı para verip nesillerini yine öyle devam ettirirlerdi. Ayrıca, ben kadınım. Tanımında bekaretini kaybetmiş diye yazmışsın, senin gözünde ve diğer mahlukatların gözünde öyle düşünüldüğünü bilsem dahi söylüyorum ve bundan gurur duyuyorum. BEN KADINIM.
Allahım ne kadar uzuuuuuunnn bir tartışma oldu bu😁 Bana ABİ deyin konu kapansın 🤓
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Bayan bir hitap şeklidir. Kadın ise cinsiyet belirtmek icin kullanilir.Nedir ki yani, ayrıca kadın bana göre biraz kaba bir tabir.Hanimefendi denilebilir.Yani ben anlamıyorum.Arkadaslar bunlara takılmayın lütfen hayatta o kadar önemli şeyler var ki insanların size ne şekilde hitap ettiği değil sizin ne olduğunuz önemlidir.Siz kendinizi bilin yeter....
Ne konuymuş, her ay birileri paylaşıyor aynı soruyu. Güzel arkadaşım kadın da diyebilirsin ki sokakta bir kadına sesleneceğin zaman 'bakar mısınız kadın' diyemezsin, bayan dersin. Yerine göre kadın, yerine göre bayan, yerine göre hanımefendi. Şu saçma sapan ille de 'bana bayan diyemezsin' diyen tiplere de anlam veremiyorum. Saçma sapan tezler koymuşsunuz ortaya yok kadın şu manaya geliyormuş, yok bayan şu demekmiş. Boş boş laflar. Daha faydalı şeyler düşünün lütfen..