HAYVAN ÇİFTLİĞİ İNCELEMESİ - Dikkat spoiler içerebilir!
2019 112. kitabı
George 0rwell'in 1945 tarihli yayımlandığı 1950 gibide şöhrete kavuştuğu eseridir. Fabl tarzındaki bu mükemmel siyasi hiciv romanı Stalin'i ve kapitalizmi eleştirmektedir. Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık romanıdır. Kitapta geçen 7 kutsal kuralın zamanla değiştirilmesi, makam mevki eline geçirenlerin gücünün zehirlemesiyle kutsallara bile dokunabileceğini gösterir. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,1bin okunma
··2 alıntı·
2 +1'leme
46,4bin Gösterim
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık romanı mı 🤦🏼‍♀️ bu kadar saçma bir inceleme olamaz, olmamalı. Bu kadar beğenen insan okuyor mu acaba bu inceleme adındaki şeyleri. Yahu bunun inceleme neresinde. Kitabı okumaya karar verdim bir bakayım incelemelere dedim en tepede bu var anlamlandıramadığım bir yazı. Neyse ki nereye bakmam gerektiğini biliyorum da doğru incelemeyi okudum.
Aynen öyle gerçekten. Bir de maalesef en bilinen kitaplarda bu arkadaşın yazıları var. Belki bu sefer mantıklı bir şey yazmıştır diyorum ama yok yani.. kitapla ilgili hiçbir şey yok sağdan soldan toplanmış şeyler gibi.. hayır kimsenin günahını almak istemem ama acaba bu kitapları gerçekten okuyor mu diye düşünmekten alamıyorum kendimi. 😁
Bu sitede zerre kadar değer görmeyen harika incelemeler varken... gördüğüm manzara karşısında hayretler içindeyim.
Zirvede bırakmadan bunuda okuyun derim Fahrenheit 451
‘Nas’ süresi tefsiri okunmalı ! ( Elmalılı tefsirinden ) / Allah cc Alemlerin Rabbidir (terbiye edici)- Melikidir ( yöneticisi )- İlahıdır ( hüküm koyanıdır ) .
Kim ki terbiye edicilik, yöneticilik ve hüküm koymak adına Allah karşısında haddi aştı , bunun adı ‘ güç zehirlenmesi ‘ dir.
4 ayak iyi 2 ayak daha iyi:)
Eleştirdiği kapitalizm mi yoksa gerçekleşemeyeceğini bildiği komünizm mi?
Haklısınız, yorumu yaparken bunu aklıma getirmemişim nedense.