Sizce; Dünya DÜZ mü? YUVARLAK mı?
Merhaba Sevgili 1k okurları, Başlığı görünce şakasına bir ileti paylaşmışım gibi gelecek ama hayır, bu ciddi anlamda sorduğum bir soru. Netflix'te yayınlanan "Çağın Gerisinde Yaşamak" belgeselini biraz önce bitirdim. Daha önce önüme çok kez çıksa da merak edip bakmadığım bir oluşum vardı ve YouTube üzerinden ciddi video paylaşımları ve içerik mevcuttu. Ciddiye almamıştım, çünkü tüm bilimsel verileri bir kenara bıraksak da benim mantığım Yuvarlaktır dan yana. En basiti şunu diyebiliriz, madem yuvarlak değil, neden bir sonu yok, neden bir duvara çarpmıyoruz? Var mı böyle bir keşif? Oluşumda ki çoğu inanan büyük güçlerin dünyanın yuvarlak olduğuna insanları inandırması yönünde. NASA başta olmak üzere... Sizden ricam, inanış şeklinizi, bilimi bir kenara bırakıp, gerçekten Dünyanın Düz mü, Yuvarlık mı, ya da başka bir şekilde mi olup olmadığı hakkında kısaca yorum yapmanız. 2019 Yılındayız ve bu akım çok büyümüş. Belgeseli izleyince Dünyanın Düz Olduğuna inanan insan sayısının ne kadar fazla olduğunu görmüş oldum. Sakın ola ki birbirinize hakaret etmeyin, bu samimi ve içten başlığa sadece içinizden geçen kendi mantığınıza ait bir yorum bırakmanızı istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Evet, güzel bir yorumlama. Yıllarca önce çekilmiş, şu an durum daha da ileri boyutta mesela.
Dünya yuvarlak değildir zaten. Kutuplardan basık, Ekvator’dan şişiktir. Yani Geoittir. :D
Tanrım.... Bilimi bırakta gel dedik. :D
3 yanıtı göster
Ve işte o söz: 😂 youtu.be/P7qtObXoqjo
:)))!!
Yazın yamaç paraşütü yaptım. Babadağ'dan 1800 m den atladik. Anlayacağın oldukça yüksek bir yerden yeri görme fırsatım oldu. Çektiğim fotoda dünyanin yuvarlaklığı görünüyordu. Bunun üzerine Instagramda bu foto ile "aaa Dünya Yuvarlakmış" esprisini yaptım. Kısacası dünyanın yuvarlaklığını Fethiye'de 1800 m'den test ettim😄😄
Bence kare şeklinde. Nasa ve tum bilim bizi kandırıyor. Hatta sadece bununla sinirli bile değil. Dünya sadece 2000 yaşında. Evren ise 3504 yaşında Ayrıca suyun kaldırma kuvveti diye bir şey yok. Bu tamamen Nasa'nin Arsimet adındaki ajanı aracılığıyla dünyayi kandırma planı. Newton tam bir üç kagitcidir. Einstein ise gençlerin kafasını karıştırmak için illuminatinin adamıdır. Dinozorlarin olduğu yönünde haberler var ya hepsi yalan. Onlar sadece birer tavuktu. Nasa bizi yine kandirdi. Mesela Mars diye bir gezegen yok. Simulasyon sadece. Aya hiç çıkılmadi çünkü ay diye bir şey yok. ABD Rusya ile beraber oraya bir maket koydu ve dünyayı yine kandırıyorlar. Mesela dünya nasıl duruyor evrende düşmeden? Bilim burda da kandırıyor insanları. Gercekte dünyayı bir essek sirtlamis öyle duruyor. Ama bunu Parmasonlar bizden gizliyor. Hele hele en büyük hizipci hain ise Darwin"dir. Yok evrimmis falan. Tam bir saçmalık. Asıl gerçek şudur; insanın tarifini veriyorum arkadaşlar: - 3 kilo çamur - 2 litre su - 1 demet maydanoz - 2 diş sarımsak - 1 çeri domates - 1 yemek kaşığı zeytinyağı Önce çamuru bir kaba boşaltın. Üstüne yağı boşaltın. Kısık ateşte 2 dakika pişirin. Sonra domatesleri ince ince doğrayıp atın. Sonra 10 dakika pistikten sonra üstüne suyu boşaltın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sonra abra kadavra karşınızda insan ! Maydanozu da kulaginin arkasına sıkıştırin. İşte 2 bin yıldır herkesten parmasonlarin ve illuminatinin, bilim adı verdikleri büyük oyunla insanlardan sakladiklari gerçekler.
Önceki 9 yanıtı göster
Gerçekten tuhaf adamsın. Konu din veya başka bir şey değil, gerçekten buna inanan insanların olması. Onlara göre de yuvarlak diyenler gerçek değil. :) Google'a Planet Flat yaz, videolara tıkla. Karşına 11.400.000 rakamı çıkıyor. Senin ciddiye almadığın konuyu, ciddiye alan çok insan var demek bu. Yoksa 2019 yılında bunu konuşuyoruz diyebilirsin, Netflix 2019 yılında böyle bir belgesel yapmak durumunda kalmış mesela? Böyle bak konuya. ciddi olarak çoğalan bir akım.
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor