2019 22. kitabı
Uzun sürelik bir suskunluk ardından Mahir Ünsal Eriş, iki kitabını da aynı anda çıkararak şaşırttı bizi. Sarıyaz'da, bir deprem olayının çevresinde dönen küçük bir yerleşim bölgesinde pek de önemli olmayan ama kendi içerisinde fırtınalar koparan 8 öyküye odaklanıyor. Çocukluk kokuları, kaçış planları, yalnızlık özlemi, küçük pişmanlık, büyük pişmanlıklar. Hepsi de bir potada eritilmiş fakat birbirine karışmamış hikayeler. Gayet oturaklı ve dokunaklı hikayeler vardı. Kelime çeşitliliği ve kullanımı bakımından da fazlasıyla zengin bir kitap. 1- şengül : Ekşi terinin kokusuyla, fiziki özelliği ile değil, samimiyetiyle küçücük bir çocuğun aklında yer eden Şengül. 2- sarı : Depremden kaçarken, hayatın soğuk yüzüyle tanışan çocuğun yine ne kadar sıcak olduğu tartışılan ailesine dönüş hikayesi. 3- beyefendi : Melih Cevdet Anday'a selam. 4- gül özlem gül : Kocasının boyunduruğundan çıkıp kendine ev düzmek isteyen Özlem'in hikayesi. 5- ecevit, öpücük : En iyi hikaye diyebilirim. 2 Ergenin ilk cinsel deneyimlerini yaşama isteği ile muhabbet kuşunun kesişimi. 6- gece nöbeti : Kitaba ismini veren durumu anlatan hikaye. 7- dedemin turnası : Kapitalist düzene bir turna metaforu ile bakış atan hikaye. Güzeldi. 8- sevgi çağının sonu : Karısına aşkı biten adamın kendisiyle yüzleşme süreci.
SarıyazMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 20195,6bin okunma
··1 alıntı·
İnceleme tarzınızı beğendim. Ben de öykü kitapları severim. Bi mahsuru yoksa tarzınızı çalabilir miyim :)
Evren Erarslan
Tabii ki, ne demek. Teşekkür ederim.