Gönderi

yardımcı olur musunuzz BEN ŞİMDİ 11. SINIFA GİDİYORUM SENEYE YGS SINAVINA KADAR HANGİ KİTAPLARI OKUMAM GEREK YA DA HANGİ YAZARLARDAN???
··
17 Gösterim
6 Yorum
Deneme oku.. Çünkü paragraf sorusu metinleri genelde Deneme kitaplarından seçilir ;)
Önceki 2 yanıtı göster
Eskiden ÖSYM Montaigne-Denemeler kitabını didik didik etti. Bir de yazar eser ezberleme çok fazla akıl yürüttürecek çalışmalar yap derim. Hangi şiir topluluğu hangi konularda yazıyor bunu bil. Soruda sana şiir verir kim yazmıştır der. şiiri bilmene hiç gerek yok ama topluluğu tanırsan dersin ki bu şiiri yazsa yazsa garipler yazar. Herşeyden önemlisi bu sınavı gözünde büyütme. Sonuç istediğin gibi gelmezse Eşit ağırlıksın iibf den uzak dur. :)
3 yanıtı göster
Cumhuriyet dönemi yazarlara bakabilirsin. Eser özetleri kısmında çok yardımı olur. Farklı yazarları okuyarak her kitabın girişinde yazar hayatlarına da bakınca büyük bir kısmı hallolur.
teşekkür ederim😊
1 yanıtı göster
O sınavın adı yks birinci bölüm tyt (temel yeterlilik testi) ikinci bölüm ayt(alan yeterlilik testi) birinci bölüm için bol bol paragraf çözmeni dil bilgisini bitirdikten sonra da seri şekilde türkçe denemesi çözmenin öneriirim eğer tm veya sözelden hazlanıyorsan da yaşar kemal , kemal tahir, fakir baykurt, ahmed hamdi tanpınar, halit ziya usakligil( dili ağır biraz) reşat nuri güntekin, yakup Kadri karaosmanoğlu, halide edip adıvar öneririm.
teşekkür ederim😊
Bu yorum görüntülenemiyor
İş bankası kültür yayınları’nın çıkardığı türk edebiyatı klasiklerini okuyabilirsin, sınavda çıkabilecek kitaplar bazıları.
teşekkür ederim☺️
Reklam
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.