Bu koltuğa aday mısın?
2019 41. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2019 20:43
Piskopos Abbeville'in ölümü üzerine Fransız Akademisi'nde 40. akademisyen seçilmelidir. İlk aday konuşma sırasında ölmüştür. İkinci aday gizemli bir şekilde ve 3. ise yine bilinmedik bir ölümle göçüp gitmiştir. Kimse o 40. koltuğa oturmaya yüreklilik gösteremiyordur artık. Beri yandan akademinin ününün ve gücünün yitirilmesi söz konusudur. Ancak en zor anlarda bile yürekli bir kişi çıkar inancıyla akademisyen Bay Patard hem ölenlerin yalnızca doğal ölümler olduğuna insanları inandırmaya çalışır hem de yeni bir adayın çıkmasına sevinirken içine de bir kurt düşer. Ya bu son aday da ölürse? Gizemli bir şekilde ilerleyen kurgunun sonuna dek olayı çözemiyorsunuz. Anlatım tarzı oldukça değişik ve akıcıydı. Çevirmenin de hakkını vermek gerek. Bazı damga yanlışlıkları vardı ama göze batmıyor. Öte yandan yazar #operadakihayalet 'in de yazarı. Ona neden olarak aldım ben de ve değişik bir tarz olması nedeniyle sevdim. Yalın bir anlatım, ilginç bir son ve Perili Koltuk adı altında bir güç savaşı. Yazar 1927'de ölmüş. Ama kurgu size bu çağa aitmiş duygusu veriyor.
Perili KoltukGaston Leroux · Dorlion Yayınevi · 201723 okunma