·240 syf.····Okunma: 13 Haziran 2019 22:37 Çok nadir kitap 'evet bu kitap gerçekten güzelmiş' dedirtir insana. Önsözünü okumaya başladığınız an yazarın dilinin sadeliğini, akıcılığını hemen anlıyorsunuz. Aslında kitabımız tam bir reading slump dönemi kitabıydı ama ne yazık ki iki günde bitecek bir kitap sınav dönemime geldi ve heba oldu. Resmen içim gide gide bıraktım elimden. İki üç hafta sonra elime aldığımaysa o eski hevesim kalmamıştı. Ama canı gönülden tavsiye ediyorum size. Bence kesinlikle okumalısınız hatta isterseniz kitap okuma isteğiniz olmadığı bir zamana denk getirerek isteksiz olduğunuz o zamanı da verimli geçirebilirsiniz.
Kitabın konusuna gelecek olursak aslında çok basit sıradan bir konusu var. (kitabı güzel kılansa dediğim gibi yazarın diliydi.) Aldatma üzerine kurgulanmış bir roman. Kitty adındaki ana karakterimizin eşi Walter'ı aldatması ve sonraki aşamada yaşadığı pişmanlığı konu alıyor. Benim asla tahammül edemediğim şey, 'ihanettir'. Her ne kadar Kitty sonradan bir uyanış gerçekleştirmiş, pişman olmuş olsada yaptığı şey asla affedilir değildi. Bu yüzden de onun yaşadığı vicdan azabı beni hiç mi hiç etkilemedi hatta az bile geldi. Keşke daha çok yansaydı canı diye düşündüm. Kitabın sonu bu noktada beni pek tatmin etmesede kitabı kesinlikle sevdim. Yazarın diğer kitaplarını da inceleyeceğim inşallah. Size de canı gönülden tavsiye ederim.