1/5 İrfan YücelPeygamberimizin Hayatı
Böyle önemli bir konuda, böyle bir kitap gerçekten hayal kırıklığına uğradım! Olayları kısa kısa anlatışı bakımından, akıcılığı bakımından belki güzel bir kitap olabilirdi ancak beni çok rahatsız eden ve bence çok önemli olan bir konu vardı. Zira bu konu yüzünden kitaba daha fazla tahammül edemedim ve yarım bıraktım. Kitapta kadınlardan sanki bir mal gibi bahsediliyor. Bir erkek karısını boşayıp başka bir erkeğe evlendirmek için teklifte bulunuluyor... Dul kalan bir kadın, bir kaç erkeğe evlendirilmek için soruluyor. Benim dinim kadınları bu kadar üstün tutmuş, değer vermişken olan olaylarda yazarın kadınların rızasından, konuşmalarından bahsetmemesini kesinlikle kınıyorum. Sanki kadın hiç konuşmamış gibi. Sanki hiç istekleri, rızaları gözetilmemiş gibi. Ve üstelik koskoca Diyanet İşleri Başkanlığı kitabı olacak bide hiç yakıştıramadım!
Bence yanlış düşünüyorsunuz şöyle ki; kitabın amacı Peygamberimizin Hayatı ve bunu Kuran-ı Kerimde geçen ve sahih başta olmak üzere güvenilir hadisler ile destekleniyor. Kadınların veya daha geniş bakmak gerekirse ruh hallerinin hikayelerle anlatılması yerine kaynakları ile anlatılmaya çalışılmış. Kısacası dolanarak anlatmak yerine net bir şekilde anlatılmaya çalışılmış. Kitaba olayların kronoloji ve temeli olarak bakmanın daha faydalı ve güvenilir olacağını düşünüyorum. Sağlıcakla kalın...
Anladım fikir belirtebilirsiniz tabiki, dediğim gibi kaynak, hadis olarak kitapla bir sıkıntım yoktu yarısından fazlasını da okudum hatta ama rahatsız olduğum konu da buydu. Daha detaylı daha güzel anlatımı olan kitapları okumayı tercih edeceğim..
Konu ilginizi çekerse M.Hayri Kırbaşoglu'nun Altenatif Hadis Metodolojisi kitabını okumanızı öneririm.Bu gibi sıkıntıların sebebi ve kurtuluş yolu çok güzel anlatılmakta.