Babamda Sevmez(di) Seni Perinçek! Hakliymis :))
2019 86. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2019 11:06
Tarih nedir? Tarihçi Kimdir? Gerçek (tarihi yazan)Tarihçi Kimdir? Bu sorulara bir türlü yanıt bulamıyorum... Atatürk'ü ve Kemalizmi anlatıyor diye düşünüp okumaya başladığım bu kitabta sadece komünistliği okudum. Ah be Perinçek Dayı! Kendi ideolojilerini Atatürk üzerinden bu kadar dile getirip aynı şeyleri tekrar etmen basitlik olmuş..! Atatürk'ün hatıralarına ve Kemalizm'e dost (!) Perinçek varsa, dusmana ihtiyaçları olmayacaktır. Diğer kaynaklardan okuduğum Atatürk ile bu kitapta anlatılan Atatürk birbirine benzemiyor bile... Atatürk'ün materyalist dinsiz bir lider olduğunu bir çok yerde dile getirerek, en zayıf noktası din olan bu milleti Atatürk'e karşı olumsuz düşüncelere sevk ediyor. Şuraya bırakacağım bir kaç alıntıyla incelememe son veriyorum: #48535546 #48539129 #48534806 #48524823 #48524200 #48524647 Eskilerin bolucusu, bugünün gemi yolcusu, geleceğin siyasal İslamcısı Doğu Perinçek'in gözünden cumhuriyet ve sonrası döneme kısa bir temaşa etmek isteyenler bu kitabı mutlaka okumalı... Basiretli Okumalar ;)
Kemalist DevrimDoğu Perinçek · Aydınlık Yayınları · 197710 okunma
Ve görsel şölen i.hizliresim.com/gPP5MQ.jpg
Engel mi 🤔 vay canına
https://1000kitap.com/kimya__hatun Mesele burda haklı olmak değilki. Ülkemizdeki temel sorun tam olarak bu mesele olsa gerek. Aydınından, akedemisyenine, düşünüründen, din adamı ve siyasetçisine kadar neden kimse asla ama asla yanılmıyor? Çünkü herkes kendisini ötekinin yani rakibinin yanlışları üzerinden haklılaştırıyor. Bu yüzden asla ama asla yanılmıyor. Kısaca herkes kendini ötekinin yanlış ve eksikleri üzerinden haklı çıkarıyor. Oysa bilmiyorlar ki başkasının yanlış olması senin doğru olduğun anlamına gelmez. Siz haksız olsanız bile bu durum benim haklı olmamı gerektirmez. Burada siz bir inceleme yapmışsınız bizde yorumlayarak eleştirimizi yapıyoruz. Siz ise “haklısınız” diyerek oralı olmadığınızı gösteriyorsunuz. Tekrar “yanlış” diyorum.
GONCA
Son cümle hariç diğerlerinde haklısınız. Hemde çok haklı... İşte benimde takildigim noktadır bu; kimse objektif değil, yapılan tüm konuşmalar hep subjektiftir, hayatın her alanında... Bir doğru bir yanlış hep vardır, doğanın kanunudur bu; herşey zıddı ile kaimdir. Ancak gerçek olan nedir? Asıl soru bu.. Kaldı ki, "insanları muhattab almıyorum" diye böyle nezakettten yoksun bir düşünce yapim asla olmadı/olamaz. Kim olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun herkesin fikrine saygı duyarım. Bazıları zaman kaybı olsada, her kesimden yazarın da kitabını okurum. Yorumlariniz için teşekkür eder,İyi günler dilerim.
OKUNMUŞ KÜTÜPHANE ‘nin yorumuna cevaben; “bilmiyorum” diyorsunuz ama incelemenizde bu kitabın Atatürk hakkında milleti olumsuz düşüncelere sevk ettiğini iddia ediyorsunuz. “ Atatürk üzerinden kendi ideolojini tekrar etmen basitlik olmuş” diye eleştirdiğiniz Doğu Perinçek’ in düştüğü hataya sizde düşüyor ve en sonunda ise “basiretli okumalar” diyerek, “doğrusu benim anlattığım gibidir” mesajını bu kitabı okumak isteyenlere şırınga ediyorsunuz. Yanlış!
Ben sizin yazdığınızı söylemedim. Gonca hanıma sizin yaptığınız yoruma binaen verdiği cevabı kastettim.
Valla Doğu Perinçek'i bilmem ama başka kaynaklar ve kişiler de Atatürk'ün dini yönünün zayıf belki de hiç olmadığını söylüyor. Şu an aklımda kalan Nutuk'da geçen bir bölüm vardı. Bizzat okumadım ama orada İslamiyet ile ilgili "..gökten indiği düşünülen/sanılan" gibi bir ibare geçiyormuş. Bu yönüyle bakarsak Doğu Perinçek doğruları söylemiş olabilir.
bilmediğiniz konu hakkında inceleme yazabiliyorsunuz ama :)