İki yüzlü ve Omurgasız İnsanlar
Kimse alınmasın ama,ikiyüzlü insanların tarifi nasıl yapılır bilmiyorum.Her devrin adamı,el etek öpen,gidene söven,geleni öven,garibi döven, güçlüyü seven,zengine sofra açan, yoksula tafra
Okuduğum düşünceyi onaylıyorum yalnız hayatta bazen içinde olduğumuz durumlarda doğru olmasa da, hemfikir olmasak da ya da kendimizi savunmayı istesek de sesimizi çıkarmamayı seçiyoruz ya da çıkarırsan bedeli oluyor. Hayatta bazen derken rastgele sokakta ya da herhangi bir yerde karşılaştıklarımıza değil sözüm en yoğun olan okul, iş ya da kendi işinizin yapıldığı bazı yerlerde. Örnek vermek gerekirse okulda protesto yapılan yanlış ya da aykırı söylemler, iş yerinde haksız yere çalıştırılmaya söylenen itiraz gibi. Daha 20 yaşından önce benim de deneyimlediğim şeyler. Toplumdaki mevki ve güç sisteminde olduğunu düşünsem de başta, sonra insanların düşünce yapılarında sorun var dedim, fikirlerin ve hakların yaşa, mevkiye göre savunulabildiğini varsaydım. Eğer okuduysanız sizin düşünceniz nedir bu yönde?
İnsan içgüdüsel olarak toplum tarafından onaylanma ve beğenilme ihtiyacı duyar çoğu zaman. Ayrıca sırf toplum tarafından itilmemek içinde sahip olduğu inandığı şeyleri çoğu zaman ifadeden kaçınır. Heleki olduğu ortamda azınlık noktasindaysa. Bunun sebebide önyargı olan çoğunluğun fikrinin sanki hep doğru olması gerektiğidir. Bir diğer sebebe baktığımızda ise insan eyleminin sonucundan korkar çünkü toplum ona bunu öğretmiştir ne gibi misal okulda sınav kağıdını görmek istersen öğretmen fazla verdiğim notları alirim demesi, işyerinde şefinin hatasını dile getirirsen şefin egosu büyük ihtimal zedelenir ( aslında iyi bir şey yapmışsındır ) ve ilk bulduğu fırsatta seni kapı dışarı etmek için fırsat kollar. Korkuyla aslında seni sen olmaktan çıkartıp toplumun bir prototipi haline getirir yine toplum. Onun için aslında sen sen olmaktan çıkmışsındır lakin arkadaşına dostuna sadece laf kalabalığında ne kadar dik duruşun olduğunu ne kadar omurgalı olduğunu anlatırsın. Oysaki hayat teoriden değil pratikten ibarettir. Ve insanı tanımlayan eylemleridir.
3 yanıtı göster