2019 36. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2019 17:57
Kendi çölünde kaybolanların hikayesi... Mecnun Leyla'yı tekrar görüyor, tekrar aşık oluyor, tekrar birlikte oluyorlar ve tekrar ... Yaşanılan her şey daha önce de yaşandı, şimdi en baştan tekrar başlıyor. Zamanın döngüsüne kapılan Leyla ile Mecnun yine aynı sonu mu yaşayacak yoksa bu sefer mutluluğa ulaşabilecekler mi? İnsan kaderini değiştirebilir mi? Bir sona, birden farklı şekilde ulaşılabilir mi? Yoksa hepsi rüyaydı da şimdi yeni bir rüyada mıyız? Kitap dizinin 1. sezonunun paralel evrende geçen hali gibi. Karakterler aynı karakterler. Hatta sanki kitabı okumuyorsunuz da sayfaya baktıkça karakterler kendileri konuşuyor gibi. Bu yüzden ben yeri geldi güldüm, yeri geldi duygulandım. Ama diziyi izlememiş kişilerin aynı duyguları yaşayabileceğinden emin değilim. Çünkü kitap sanki diziyi izleyenlere ithafen yazılmış; karakterler yeterince irdelenmiyor, herkes zaten tanıyormuş gibi anlatılıyor. Bunun yanında çok fazla edebi bir dil beklememek de lazım ama zaten yazarın da böyle bir kaygısı olduğunu düşünmüyorum. Kitap akıcı, hızlı ilerliyor. Yani Leyla ile Mecnun'u bir kaç bölüm daha izlemek isteyenlere tavsiyedir.
Leyla ile MecnunBurak Aksak · Küsurat Yayınları · 201817,5bin okunma