Dalgalar-Virginia Woolf
2019 1. kitabı
||Dalgalar-Virginia Woolf|| • “Kendine Ait Bir Oda” kitabını okuduktan sonra Virginia Woolf’un diğer kitaplarıyla tanışmak istediğim için Dalgalar’ı aldım. Dalgalar’ın arka kapak yazısı hoşuma gitmişti. Karakter gelişimi okuyacağımızı söylüyordu ve ben de bunu severim. Kitaba başladım ama kitap çok farklı bir anlatım sundu bana. • Yazar daha çok bilinç akışı tekniği ile yazdığı için sanki karakterlerin anlatımından yazarın zihninden dökülenleri okuyormuşuz hissiyatını aldım. Böyle farklı okuma deneyimleri yapmayı bu aralar çok seviyorum bu yüzden bu kitapta benim için çok keyifli bir okuma serüveni oldu. • Kitapta beş karakterimiz var ve biz bu beş karakteriniz karakter gelişimlerini okuyoruz. Öncelikle hep beraber okula giderken sonralarda büyüdükçe onlara neler olduğunu ve karakterlerin yaşadıkları “benlik” sorunlarını okuyoruz. Kitapta “benlik” sorunları çok fazlaydı, kendini bulma, kendini keşfetme arayışındaydık ve bunlar yazarın anlatımı ile sizi daha da büyülüyor. • Bir de sizi sorgulatıyor. Çünkü okurken karakterler ben şuyum ama buyum da diye sürekli bir benlik sorunu içerisinde oldukları için bazı şeyleri size de sorgulatıyor. Kolay bir anlatımı yoktu, dikkatli okumanız gereken hatta bazen bir sayfayı ya da bir cümleyi tekrar tekrar okumanız gereken bir kitap. Böylelikle yazarın aslında orada ne kastettiğini de anlamış oluyorsunuz. • Bu da ama gözünüzü korkutmasın bence çünkü gerçekten yazarın zihninden dökülenleri okumak çok etkileyiciydi ve sürekli altını çizdiğim satırlar oldu. Kelimelerin gücünü bu kitapta görebiliyorsunuz. Benim için farklı ama unutulmaz bir okuma deneyimi oldu. Sizi edebi anlamda da doyuran bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sizi düşündürtüyor, zihninizi harekete geçirmenizi sağlıyor. • Yazarın diğer kitaplarını da mutlaka okuyacağım. Virginia Woolf ile hala tanışmadıysanız siz de bir şans verebilirsiniz. Benim başlangıç kitabım “Kendine Ait Bir Oda” oldu. Bana göre de daha akıcı bir anlatımı vardı. Bence bu kitaba oranla daha anlaşılır ve daha akıcı bir anlatım ortaya koymuştu. Bu yüzden “Kendine Ait Bir Oda” ile başlayabilirsiniz. Başlarda tökezleyebilirsiniz ama sonrasında konu ilginizi çekiyor ve sizi alıp götürüyor. Şahsen bende aynen böyle oldu. 5/5
DalgalarVirginia Woolf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20193,961 okunma